112

FKTK un policija aicina atsaukties cilvēkus, kuri zaudējuši līdzekļus "MMM-2011" finanšu piramīdas shēmā

Jauns.lv

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) un Valsts policija aicina cilvēkus, kas zaudējuši naudas līdzekļus "MMM-2011" finanšu piramīdas shēmā, informēt par zaudējumiem, pavēstīja FKTK sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Līcīte.

FKTK un policija aicina atsaukties cilvēkus, kuri ...

Viņa norādīja, ka atbildīgās iestādes, pamatojoties uz saņemto informāciju, izskatīs iespēju saukt pie atbildības vainīgās personas.

"Cietušajām personām ir būtiski vērsties ar iesniegumu tiesībsargājošajās iestādēs, lai finanšu piramīdas shēmas organizēšanā vainojamās personas varētu saukt pie atbildības," uzsvēra FKTK pārstāve.

Cietušās personas iesniegumus var iesniegt jebkurā tuvākajā policijas iecirknī vai informēt policiju, vai arī sniedzot informāciju FKTK.

Līcīte aģentūrai BNS sacīja, ka līdz šim FKTK nav saņēmusi nevienu iesniegumu no cietušajiem. Arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvim Tomam Sadovskim nebija ziņu, ka būtu saņemts kāds šāds iesniegums.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Rīgā vairākkārt bijušas izvietotas finanšu piramīdu veidotāja "MMM-2011" reklāmas.

FKTK jau pērn decembra beigās ziņoja par kompānijas "MMM-2011" nelicencētu pakalpojumu sniegšanu Latvijā un aicināja iedzīvotājus atturēties no sadarbības ar nelicencētu pakalpojumu sniedzēju. "MMM-2011" nelicencēto pakalpojumu reklāmu bija izvietojis Latvijas teritorijā, tostarp sabiedriskā transporta līdzekļos, aicinot Latvijas iedzīvotājus ieguldīt naudas līdzekļus šajā uzņēmumā.

90.gados Mavrodi agresīvās reklāmas kampaņās telekanālos aicināja Krievijas iedzīvotājus noguldīt naudu finanšu shēmā MMM, solot līdz 3000% lielu peļņu. Kompāniju MMM tiesa atzina par bankrotējušu 1997.gadā. 2007.gada 28.aprīlī Mavrodi tika piespriests četru gadu un sešu mēnešu cietumsods, bet par tā pirmo dienu tika uzskatīts aizturēšanas datums – 2003.gada 31.janvāris, un viņš no ieslodzījuma tika atbrīvots jau tā paša gada maijā. Mavrodi bija izvirzītas apsūdzības par finanšu krāpniecību, kuras dēļ noguldītāji zaudēja summu, kas līdzvērtīga vairāk nekā 50 miljoniem latu.

BNS