Bēdīgi slavenais Lielvārdes eksmērs Āboliņš paziņo, ka startēs pašvaldību vēlēšanās
Bijušais Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Āboliņš vēlēšanās kandidēs no KDS saraksta.
Politika
2017. gada 17. janvāris, 15:01

Bēdīgi slavenais Lielvārdes eksmērs Āboliņš paziņo, ka startēs pašvaldību vēlēšanās

Jauns.lv

Bijušais Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš plāno startēt Lielvārdes novada pašvaldības vēlēšanās, informēja Kristīgi Demokrātiskās Savienības pārstāvis.

Lielvārdes novada domes deputāts Āboliņš ir iestājies Kristīgi Demokrātiskajā Savienībā (KDS) un startēs Lielvārdes novada pašvaldības vēlēšanās no KDS saraksta.

Āboliņš iepriekš bijis Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs, taču 2015.gada nogalē bija spiests atkāpties no amata pēc tam, kad atklājās, ka viņš vienpersoniski pašvaldības vārdā parakstīja parādzīmi par 200 miljoniem eiro.

2015.gada decembra sākumā tapa zināms, ka bijušais Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš Valsts kasē iesniedzis iesniegumu, kam pievienots vekselis par naudas summu 200 miljoni eiro. Pašvaldības domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Volonte apgalvoja, ka par to iepriekš neesot ticis informēts neviens domes darbinieks vai deputāts.

Ņemot vērā minēto, Lielvārdes novada dome anulēja Āboliņa paraksta tiesības, lai viņš nespētu veikt vēl kādas manipulācijas kredītiestādēs, kā arī nolēma tiesībsargājošajām iestādēm lūgt izvērtēt bijušā domes priekšsēdētāja rīcību. Savukārt pats Āboliņš atkāpās no amata.

Vēlāk bijušais domes priekšsēdētājs iepriekš skaidroja, ka, noslēdzot vērienīgo darījumu, Lielvārdes pašvaldība būtu ieguvusi papildu līdzekļus, kas tiktu investēti novada attīstībā. Pēc viņa teiktā, darījumam nav nekādu nosacījumu, nebūtu nepieciešams ņemt aizdevumus, jo, ja vekselis tiktu parakstīts, tam klāt būtu līgums par finansējumu - alternatīvā finansējuma piesaistīšanu.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA