Talsos būs brīvdabas kino ar garšu. VIDEO
Šajā nedēļas nogalē Talsi svinēs savu 781. dzimšanas dienu. Svinības sāksies ar vēsturisku brīvdabas kino izrādi.
Novadu ziņas
2012. gada 28. jūnijs, 18:01

Talsos būs brīvdabas kino ar garšu. VIDEO

Jauns.lv

Talsos pie Tautas nama piektdien, 29. jūnijā, pulksten 22.00 pilsētas svētki iesāksies ar unikālu brīvdabas kino seansu. Uz lielā ekrāna varēs izsekot Talsu vēsturei kinohronikas kadros no 1949. līdz 1991. gadam.

Tas nebūs parasts kino, jo visus ievedīs pagājušā gadsimta Talsu sajūtās. Noskatīties varēs Latvijas Valsts kinofotoarhīva materiālus no 1949. līdz 1991.gadam. Visa kā būs daudz - klabēs rakstāmmašīnas taustiņi Talsu rajona pionieru štābiņā, griezīsies deju virpuļi, taures pūtīs slavenie Talsu sprīdīši, rīta agrumā uz ledus švīkstēs hokejistu slidas, spīdēs tikko rūpnīcā izgatavotas karotes un smaržos kūkas Patērētāju biedrības ēdnīcā...

Šogad Talsi svin 781. jubileju, bet brīvdabas kino seansā varēs atgriezties 750.jubilejas gadā, kad savā dzimtajā pilsētā ieradās vairākkārtēja Eiropas un Pasaules čempione šaušanā Baiba Zariņa - Berklava. Kā viņa salīdzina citas redzētās pasaules pilsētas ar dzimtajiem deviņiem pakalniem?

Savukārt literāts Aleksandrs Pelēcis stāsta, ka viņu precībām nolūkojusi kāda vārna, taču viņa izvirzījusi noteikumu, ka tad jaunajam vīram būtu jāpārvācas uz dzīvi ozolā. Mija vai nemija gredzenus vārna un Aleksandrs Pelēcis, uzzināsiet, ja 29.jūnijā pulksten 22.00 būsiet pie Talsu tautas nama!

Kasjauns.lv/Foto: Anda Straume/ www.poga.lv

Tēmas