Kultūra
2012. gada 14. jūlijs, 02:47

"Dirty Deal Teatro" piecu gadu jubileja tiks atzīmēta ar festivālu

Jauns.lv

Šogad teātris "Dirty Deal Teatro" atzīmē piecu gadu pastāvēšanas jubileju, un nozīmīgākais pasākums būs starptautiskais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls "Dirty Drama IV", kas notiks no 2. līdz 5.augustam, informēja teātra pārstāve Aija Murāne.

Festivālā piedalīsies mākslinieki no Spānijas, Čehijas, Lietuvas, Nīderlandes un Latvijas. Festivāla programmā ir iekļautas izrādes, kuru pamatā nav izmantota klasiska dramaturģija, norādīja Murāne.

Pirms festivāla notiks radošā darbnīca, kurā ārzemju viesi kopā ar vietējiem māksliniekiem jauktās grupās veidos sešas performances. To tēma ir "Urbānā pasaka", un performances tiks spēlētas pilsētvidē festivāla laikā. Notiks arī jaunās dramaturģijas lasījumi, kas iepriekšējā sezonā ieguvuši lielu popularitāti cikla "10 minūtes slavas" dēļ.

Festivāla programmā iekļautas arī "Dirty Deal Teatro" tapušās izrādes – melodramatiskā performance "Sieviete–Dieviete" un laikmetīgās dejas izrāde "Kas ir Zeir?", kā arī festivāla laikā pirmizrādi piedzīvos režisora Valtera Sīļa veidotā izrāde–pārgājiens "Mārupīte", kas veltīta pērnajai Mārupītes piesārņošanai.

BNS