Sabiedrība
2012. gada 7. augusts, 08:32

Vecāku apvienība atbalsta regulējuma noteikšanu agresīviem skolēniem

Jauns.lv

Vecāku apvienība atbalsta regulējuma noteikšanu, ko darīt skolās ar agresīviem bērniem, sacīja apvienības līderis Kārlis Boldiševics. Viens no ieguvumiem varētu būt arī vecāku iedziļināšanās bērnu problēmās.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir ierosinājusi uz laiku skolēniem, kas apdraud citus, noteikt mājapmācību un šādu regulējumu pašlaik nodevusi apspriešanai.

Boldiševics atzina, ka skolās pastāv šīs problēmas, kas atsaucas arī uz izglītības kvalitāti, jo prasa daudz laika un enerģijas. Viņš arī teica, ka vislabāk, ja lēmumi izglītības nozarē tiek pieņemti, ja iesaistās visas trīs puses – skola, vecāki un skolēnu pašpārvalde.

"Ideja nav slikta, jo tas ir uz savas ādas pārbaudīts. Bērni sagādā problēmas. Esmu bijis pašpārvaldes padomē, kur ir bijusi problēma ar otrgadniekiem, un esmu redzējis skolotājus, kuri nezina, ko darīt. Šī problēma izglītības kvalitāti neveicina, jo patērē daudz laika un enerģijas, risinot konfliktus," komentēja Boldiševics.

Viņaprāt, tā tomēr nav norma, bet izņēmumi. Viens no ieguvumiem varētu būt arī vecāku iedziļināšanās bērnu problēmās.

"Tiklīdz vecāki saskarsies ar šo problēmu, varbūt vairāk laika veltīs bērna audzināšanai un iedziļināsies. Kad viņiem liks pasekot līdzi, varbūt pietiks ar nedēļu, kad problēmas atrisināsies," pieļāva vecāku apvienības pārstāvis.

Biedrība Latvijas Vecāku apvienība "Vecāki izglītībai, sadarbībai, izaugsmei" ("Visi") ir sabiedrisko organizāciju "Vecāki Jelgavai" un "Vecāki Rīgai", kā arī citu sabiedrisko organizāciju un Latvijas Pieaugušo izglītības apvienības pārstāvju un vecāku dibināta organizācija, kas pastāv kopš 2004.gada.

Jau vēstīts, ka Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktores Inga Millere iepriekš medijos atzinusi, ka pērn skolās bijuši pieci gadījumi, ka konstatēta smaga vardarbība skolās, kad varētu piemērot noteikumus par agresīva bērna izolēšanu uz laiku, nosakot viņam mājapmācību.

Tie ir gadījumi, ka bērni paņem šķēres un baida citus, met ar krēslu, kož pedagogiem, raksturoja Millere. Tendences liecinot, ka agresijas izpausmes novērojamas aizvien jaunākiem skolēniem, kas rada lielas bažas.

BNS