Novadu ziņas
2012. gada 10. augusts, 16:08

Jelgavā ar skolēnu apliecībām turpmāk varēs norēķināties arī par sabiedrisko transportu

Jauns.lv

elgavas pilsētas dome 21.augustā sāks izsniegt jauna parauga skolēnu apliecības, kas vienlaikus dos tiesības braukt pilsētas sabiedriskajā transportā ar braukšanas maksas atvieglojumiem mācību gada laikā.

Dome informēja, ka ar jauno dokumentu "Jelgavas pilsētas skolēna apliecība" varēs samaksāt par braucienu pilsētas sabiedriskajā transportā. Pēc kartes aktivizēšanas "SEB bankā" vecākiem kontā būs jāieskaita nauda, kas nepieciešama braukšanas apmaksai 50% apmērā, otrus 50% sedz pilsētas dome.

Vecāku līdzfinansējuma apmērs būs atkarīgs no skolēna iespējamo braucienu skaita un vecāki paši lems par naudas apmēru, kuru ieskaitīt bērna kontā. Paredzēts, ka skolēns pilsētas autobusā ar 50% atlaidi varēs braukt ne vairāk kā astoņas reizes dienā.

Tas nozīmē, ka dienas kopīgās izmaksas ir ne vairāk kā četri lati, no tiem divus latus sedz pašvaldība un divus – vecāki. Savukārt skolēniem, kuriem ir tiesības ar autobusu braukt bez maksas, otru finansējuma daļu kontā ieskaitīs Jelgavas sociālo lietu pārvalde.

Dome norādīja, ka šāda rīcība samazinās skaidras naudas norēķinus sabiedriskajā transportā. Lai apliecību varētu izmantot kā maksājuma karti, pilsētas sabiedriskajā transportā bija nepieciešams iesviest jaunus kases aparātus un "POS" jeb maksājumu karšu pieņemšanas termināļus. Vienīgā komercbanka, kas to uzņēmās veikt, bija "SEB banka".

Atlaidi 50% apmērā no braukšanas maksas Jelgavas pilsētas autobusu maršrutos, kuru finansē Jelgavas pilsētas dome no pilsētas budžeta, varēs izmantot Jelgavas pilsētā deklarētie skolēni. Skolēni, kuri deklarēti Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā, bet mācās Jelgavas pilsētas skolās, braukšanas maksas atlaidi varēs saņemt savā pašvaldībā noteiktajā kārtībā.

Savukārt Jelgavā deklarētie skolēni, kuri brauc mācīties citur, saņems "Jelgavas iedzīvotāja karti" un arī viņiem Jelgavas pilsētas dome no budžeta apmaksās braukšanas maksas atlaidi pilsētas autobusos 50% apmērā.

BNS