Kultūra
2012. gada 22. augusts, 18:01

Latvijas Nacionālā opera sāks izrādīt koncertuzvedumu "Mūzikas skaņas"

Jauns.lv

Latvijas Nacionālā opera (LNO) 9.septembrī Jaunajā zālē piedāvās koncertuzvedumu "Mūzikas skaņas", kuru pēc pasaulslavenā Ričarda Rodžersa un Oskara Hammeršteina mūzikla motīviem veidojuši diriģents Mārtiņš Ozoliņš, režisore Dace Volfarte un scenogrāfe Marija Rozīte.

Koncertuzvedums "Mūzikas skaņas" īpaši tika iestudēts atskaņošanai pirmo reizi šā gada 12.maija Mātes dienā, aģentūru LETA informēja LNO komunikācijas daļas vadītāja Katrīna Leiškalne.

Iestudētajā koncertuzvedumā piedalīsies LNO solisti Evija Martinsone, Nauris Puntulis, Ilona Bagele, Evita Zālīte, bērnu vokālais ansamblis "Kolibri" Inetas Malnačas vadībā, aktieris Kristiāns Kareļins, LNO orķestra grupa diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā un citi LNO mākslinieki, kuri gādās par patiesi ģimenisku un svētku noskaņojumu, atskaņojot fragmentus no pazīstamā mūzikla "Mūzikas skaņas", kas tiks apvienoti ar atraktīvu teicēja stāstījumu un publikas aktīvu iesaistīšanos, dziedot līdzi labi zināmās un iemīļotās melodijas.

Galvenajās lomās iejutīsies Evija Martinsone, kura atveidos Marijas Reineres tēlu, kapteinis fon Traps būs Nauris Puntulis, māte abate - Ilona Bagele, savukārt teicēja lomā būs Kristians Kareļins, bet fon Trapu ģimenes bērnu lomās būs vokālā ansambļa "Kolibri" dalībnieki.

"Mūzikas skaņas" koncertuzvedumi sezonas pirmajā pusē notiks arī 6.oktobrī un 21.oktobrī, 17.novembrī, kā arī 8.decembrī un 9.decembrī. Biļetes uz koncertuvedumu maksās piecus latus.


LETA