Sabiedrība
2012. gada 3. septembris, 15:02

Valgas arodskolā sāk mācīties arī Latvijas jaunieši

Jauns.lv

Valgas arodskolā šajā mācību gadā mācīsies arī Latvijas jaunieši, kas pēc vidējās izglītības iegūšanas tur varēs iegūt transporta un loģistikas specialitāti, bet pēc pamatizglītības iegūšanas - kokapstrādes specialitāti, paziņoja Igaunijas Izglītības un zinātnes ministrija.

Transporta un loģistikas specialitātē mācības notiks angļu valodā, bet kokapstrādes specialitātē - latviešu valodā.

Valgas apriņķa profesionālās izglītības centrs un tā filiāle Valgas arodskola no 2011.gada 1.septembra atrodas mūsdienīgā mācību korpusā ar visiem apmācības un attīstības apstākļiem. Tā kā Valkas reģionā nav arodskolu, tad Latvijas jauniešiem tagad tiek dota iespēja iegūt specialitāti Valgā, aģentūrai BNS paziņoja Igaunijas Izglītības un zinātnes ministrijas preses dienests.  

Abu valstu izglītības ministrijas pagājušā gada 29.septembrī parakstīja saprašanās memorandu par sadarbību, kurš paredz Latvijas jauniešiem iespēju iegūt specialitāti Valgas apriņķa profesionālās izglītības centrā.

Valgas apriņķa profesionālās izglītības centrā pirmdien tiek rīkots svinīgs akts, kas veltīts jauna mācību gada sākumam, un tajā piedalās gan Igaunijas, gan Latvijas pārstāvji.

Valgas apriņķa profesionālās izglītības centru nodibināja 1999. gada 1. septembrī, apvienojot Helmes un Valgas arodskolas vienā valsts izglītības iestādē, kuru pārvalda Igaunijas Izglītības un zinātnes ministrija. No 2009. līdz 2011. gadam uzbūvētā un 2011. gada 1. septembrī atklātā jaunā skolas ēka un kopmītnes atrodas uz Viljandi un Loode ielu stūra netālu no Latvijas valsts robežas.

BNS