Rīgas domei bažas, ka ministrija maldina par 10% algas pielikumu visiem pedagogiem
Kā uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, ne visi pedagogi saņems algas pielikumu.
Runā Rīga
2012. gada 10. septembris, 20:24

Rīgas domei bažas, ka ministrija maldina par 10% algas pielikumu visiem pedagogiem

Jauns.lv

„Izglītības un zinātnes ministrija pirms neilga laika skaļi paziņoja, ka par 10% palielinās algas pedagogiem. Tagad visi Rīgas pedagogi gaida šo palielinājumu. Taču mums ir pamatotas bažas, ka tā nenotiks, ne visi pedagogi saņems algas pielikumu, un ministrijas paziņojums bija vienīgi maldināšana,” norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, neskatoties uz to, ka jaunais mācību gads rit jau otro nedēļu, joprojām nav skaidrības par to, kādā apjomā tiks dalīta valsts mērķdotācija un cik lielu atalgojumu saņems katrs Rīgas pedagogs.

Pirmkārt, Ministru kabineta pieņemtajos pedagogu darba samaksas noteikumos minēts, ka par 10 % tiks paaugstināta tikai pedagoga zemākā darba algas likme, līdz ar to nav saprotams, vai valsts solītais darba algas paaugstinājums attieksies uz katru pedagogu, kurš saņem atalgojumu no valsts mērķdotācijas.

Otrkārt, Rīgas skolotāji joprojām nezina, kādu atalgojumu saņems par savu darbu, jo valsts mērķdotācija, kas paredzēta pedagoga darba samaksai, starp pašvaldībām vēl nav sadalīta.

Lai arī vasarā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pašvaldībām solīja savlaicīgi veikt grozījumus pedagogu darba samaksas noteikumos un valsts mērķdotācijas sadalē, grozījumi minētajos noteikumos tika apstiprināti tikai 17. augustā.

Rīgas pašvaldība aicina IZM nekavēties ar valsts mērķdotācijas piešķiršanu, lai pašvaldība varētu uzsākt pedagogu darba algas aprēķināšanu.

Karlīna Timofejeva/Foto: Edijs Pālens/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību