Izveidota interaktīva ekskursija „Talsi ar omu un mugursomu!”
Talsos izstrādāts ekskursijas maršruts ar īpašu deviņu pakalnu mugursomu.
Novadu ziņas
2012. gada 17. septembris, 13:33

Izveidota interaktīva ekskursija „Talsi ar omu un mugursomu!”

Jauns.lv

Talsu novada tūrisma informācijas centrs izstrādājis jaunu, interaktīvu ekskursiju „Talsi ar omu un mugursomu!”. Tajā ar mugursomu jāizstaigā un jāapzina visi deviņi pilsētas pakalni.

„Vadoties pēc šībrīža tendencēm tūrismā un sabiedrībā kopumā, ir skaidrs, ka patērētāji, tajā skaitā arī tūristi, grib būt aktīvi procesa dalībnieki, nevis tikai vērotāji. Galvenais tūrisma produkts ir pozitīvas emocijas, tāpēc esam izveidojuši programmu, kas ikvienam ļauj aktīvi līdzdarboties un iepazīt Talsus nedaudz citādi,” Kasjauns.lv informēja idejas autore, Talsu novada tūrisma informācijas centra direktore Inese Roze.

Uz ekskursijas laiku katrs dalībnieks saņems krāsainu mugursomu ar deviņiem pakalniem. Tajā būs atrodami rekvizīti, kas palīdzēs izpildīt dažādus uzdevumus – teikas par Nāroni performanci, etnogrāfiskā kuršu simbola „Talsu saulīte” zīmēšanu, īpaši apgleznotu pužļu likšanu, Talsu pusē pierakstīto rotaļu izspēli, izmantojot Igurda Baņķa darinātos koka mūzikas instrumentus, un tematisko grupas kopbildi.

Maršruta pamatā ir pilsētniekiem labi zināmais oranžo flīžu maršruts. Lai arī primārā ekskursijas mērķauditorija ir skolēni, programma piemērojama arī ģimenēm ar bērniem, darba kolektīviem un senioriem.

Pieteikties Talsu novada tūrisma centrā vai pa tālruņiem 63224165 vai 26469057. Ekskursijas notiks līdz 14.oktobrim.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto

Tēmas