Veidiņa atklās Sirds dienai veltītu pasākumu
Ceturtdien, 20. septembrī pasākumu Pasaules Sirds diena 2012 atklās Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa.
Runā Rīga
2012. gada 19. septembris, 17:05

Veidiņa atklās Sirds dienai veltītu pasākumu

Jauns.lv

Ceturtdien, 20. septembrī no plkst.15.00 līdz 18.00, Kronvalda parkā pie Kongresu nama notiks pasākums Pasaules Sirds diena 2012, kuru atklās Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa.

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, šogad Sirds dienas pasākumā galvenā uzmanība tiks pievērsta fiziskām aktivitātēm un asinsspiedienam. Pasākumā būs iespēja izmērīt asinsspiedienu, sirds darbības frekvenci, noteikt ķermeņa masas indeksu un saņemt kardiologu ieteikumus. Kronvalda parkā notiks vairākās aktivitātes, kuras vadīs un kurās iesaistīsies aktieri, vingrotāji, nūjotāji, skriešanas aktīvisti, basketbolisti un dejotāji.

Pazīstamā aktrise Olga Dreģe vadīs vingrošanu cilvēkiem labākajos gados. Tiks prezentēts veselības projekts "Radošums fiziskajās aktivitātēs" par kustību nozīmi un piemērotākajiem aktivitāšu veidiem cilvēkiem pēc 45. Skrien Latvija komandas teltī būs iespēja uzzināt par sacensībām, kurās piedalās gan mazi, gan lieli sporta profesionāļi, un hobija klases skrējēji, kuriem skriešana ir veselīga dzīvesveida sastāvdaļa. Pulcēšanās notiks arī pie Ghetto Basket basketbola groza, kur ievingrināt roku basketbola driblā varēs gan pieaugušie, gan bērni. Par savām aktivitātēm informēs sirds slimību pacientu biedrība ParSirdi.lv.

Sirds slimības pasaulē ir nāves iemesls Nr. 1 – fakts, ko lielākā daļa cilvēku nezina. Lai pievērstu sabiedrības uzmanību šai problēmai, Latvijas Kardiologu biedrība jau vairākus gadus rīko Pasaules Sirds dienu, kuras mērķis ir informēt cilvēkus par sirds veselību, mudināt samazināt sirds slimību riskus.

Lai sirds vienmēr būtu labā formā kardiologi aicina pārskatīt savu dzīvesveidu – vairāk veselīgi un aktīvi kustēties, lietot uzturā svaigu pārtiku, atteikties no saldiem, trekniem ēdieniem, atmest smēķēšanu, regulāri mērīt asinsspiedienu, savlaicīgi doties uz profilaktiskajām apskatēm un rūpīgi lietot medikamentus, ja tā noteicis kardiologs vai ģimenes ārsts.

Pasaules Sirds dienu 2012, ar Rīgas domes atbalstu rīko Latvijas Kardiologu biedrība sadarbībā ar Sirds pacientu biedrību „ParSirdi.lv”. Pasākuma atklāšanā piedalīsies arī Latvijas Kardiologu biedrības prezidents LU prof. Andrejs Ērglis, citi Latvijā zināmākie kardiologi un Veselības ministre Ingrīda Circene.

Karlīna Timofejeva/Foto: Ieva Čīka/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvladību