Sabiedrība

Vairākos vilcienu maršrutos no oktobra būs 25% atlaide dienas braucieniem

Jauns.lv

Pasažieru pārvadātājs pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" (PV) no 1.oktobra darbdienās ieviesīs 25% atlaidi dienas braucieniem vairākos vilcienu maršrutos, pavēstīja PV sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Priedniece.

Vairākos vilcienu maršrutos no oktobra būs 25% atl...

Viņa informēja, ka atlaides biļetēm braucienam vienā virzienā būs elektrovilcienu maršrutos Rīga‒Skulte‒Rīga, Rīga‒Aizkraukle‒Rīga, Rīga‒Jelgava‒Rīga un Rīga‒Tukums‒Rīga.

"Kopumā atlaide tiks piemērota vairāk nekā 20 vilcieniem virzienā uz Tukumu, četriem vilcieniem uz Jelgavu, septiņiem vilcieniem Aizkraukles virzienā un 12 vilcieniem Skultes virzienā," sacīja Priedniece.

Viņa paskaidroja, ka maršrutu sarakstos pie biļešu kasēm dienas vilcieni, kuriem piemēros atlaides, būs atzīmēti ar zaļas krāsas zīmi. "Biļetes ar atlaidi tiks noformētas arī vilcienos, ja pasažieri izmantos stacijas, kurās nav biļešu kases," viņa piebilda. Pirmais vilciens, uz kuru attieksies ieviestā atlaide, no gala stacijas aties pulksten 9.02, savukārt pēdējais ‒ pulksten 14.53.

Atlaides būs spēkā no šā gada 1.oktobra līdz 2013.gada 30.aprīlim. Arī iepriekšējā rudens un ziemas sezonā PV piemēroja 25% atlaides biļetēm atsevišķos maršrutos.

PV nodrošina pasažieru pārvadājumus ar vilcieniem. Uzņēmums ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas "Latvijas dzelzceļš" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī PV pārtapa par valsts uzņēmumu.

BNS