Žurnāliste Ilze Strenga noliedz, ka prasījusi naudu no suņa saimnieces
„Latvijā labsirdība pret dzīvniekiem var beigties ar publiski izteiktiem melīgiem apvainojumiem un interneta komentētāju ķengām,” atzīst žurnāliste Ilze Strenga.
Sabiedrība
2012. gada 17. oktobris, 18:51

Žurnāliste Ilze Strenga noliedz, ka prasījusi naudu no suņa saimnieces

Jauns.lv

Pirms pāris dienām portālā Kasjauns.lv plašu rezonansi izsauca raksts par Bernes ganu suņa it kā nolaupīšanu. Tajā suņuka īpašnieki pauda, ka nolaupītāja (un pēcāk arī naudas prasītāja par suņa atdošanu) ir populārā žurnāliste Ilze Strenga. Portāls saņēmis vēstuli no Strengas kundzes – viņa saka, ka suņa saimnieču teiktais neatbilst patiesībai. Publicējam pilnu vēstules tekstu.

16. oktobrī portālā www.kasjauns.lv un žurnālā „Degpunktā” publicētajā rakstā  „Mīklaini pazūd suns, kultūras žurnālistei uzliek roku dzelžus“ ir publicēta sagrozīta informācija par kādu notikumu septembra sākumā, kurā bija iesaistīta žurnāliste Ilze Strenga. Rakstā dotie mājieni un apgalvojumi, ka Ilze Strenga ir piesavinājusies svešu suni un pieprasījusi par tā atdošanu atlīdzību, ir melīgi un nepatiesi apvaino labticīgu suņa atradēju.

3. septembrī patiešām uz ceļa Rīga–Talsi  atradu klaiņojošu suni un paglābu to no sabraukšanas. Pēc suņa atrašanas uzreiz sāku meklēt suņa saimniekus, pati griezos veterinārajās klīnikās,  rūpējos par suni, to barojot un staidzinot. Pati noskaidroju īpašnieka vārdu un telefona numuru, kas tika nolasīts no suņa ausī ievietotā čipa. Sazinoties ar čipa kodā norādīto suņa īpašnieci Aiju Griškeviču (rakstā minētās Evijas māti), ar viņu vienojos, kad pazudušais suns tiks atdots īpašniekiem. Ar rakstā minēto Eviju nekādas sarunas nav notikušas!

Nepatiess ir rakstā paustais apgalvojums, ka par suņa atdošanu ir tikusi pieprasīta atlīdzība. Telefonsarunā pati Aija Griškeviča piedāvāja segt ar suni saistītos  radušos izdevumus.

Rīgā, brīdī, kad atdevu suni tā saimniecei, mani aizturēja policija, apstākļu noskaidrošanai. Meli ir apgalvojums, ka policijas iezīmētā nauda tika nodota suņa atradējai. Nauda netika nodota. Arī rakstā minētie roku dzelži, policijai aizturot suņa atradēju, netika izmantoti. Jau no paša kriminālprocesa ierosināšanas brīža man ir bijis tikai un vienīgi liecinieka statuss, un policijā esmu sniegusi paskaidrojumu par notikušo. Policija, noskaidrojot visus notikušā apstākļus,  sakarā ar to, ka nav noticis noziedzīgs nodarījums, minēto kriminālprocesu ir izbeigusi.   

Notikušais parāda, ka Latvijā labsirdība pret dzīvniekiem var beigties ar publiski izteiktiem melīgiem apvainojumiem un interneta komentētāju ķengām.


Ar cieņu, Ilze Strenga/Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva