Māju siltināšanas skandāls Baložos: akmensvati nomaina pret putuplastu. VIDEO
Baložos, izvēloties lētāko namu siltināšanas veicēju, akmensvate nomainīta pret putuplastu, bet vairāku ēku dzīvokļi applūduši, kā arī, iepējams, zaudēta Eiropas nauda.
Novadu ziņas
2012. gada 23. oktobris, 11:20

Māju siltināšanas skandāls Baložos: akmensvati nomaina pret putuplastu. VIDEO

Jauns.lv

Māju siltināšanā Baložos - nez kāpēc? - tāmē paredzēto akmensvati nomaina pret putuplastu, tādējādi riskējot ar Eiropas naudas saņemšanu, un sadārdzinot izmaksas vietējiem. Savukārt ēku dzīvokļos sācis plūst iekšā mitrums.

Trīs ēku siltināšana Ķekavas novada Baložos to iedzīvotājiem pārvērtusies par murgu, nevis dzīves apstākļu uzlabošanu. Pie vainas esot iepirkuma konkurss, kurā meklēts lētākais piedāvājums un tāds arī izraudzīts. Tomēr māju siltināšanas laikā konstatēts, ka izdevumi būs lielāki, nekā bija paredzēts, un tādēļ siltināšanas procesā akmensvate nomainīta pret lētāko putuplastu. Pie tam putuplasts pie māju sienām pielīmēts nelaikā un pavirši. Strādnieki teic, ka vispirms esot bijis jānomaina logi, jāsakārto jumts un tikai tad jālīmē putuplasts, savukārt Baložos viss ir noticis ačgārnā secībā.

Līdz ar to Baložu iedzīvotāji kļuvuši par situācijas ķīlniekiem – viņi, iespējams, vairs ne tikai nevarēs pretendēt uz Eiropas Savienības līdzfinansējumu un viņiem visi darbi būs jāapmaksā pašiem no savas kabatas, bet nu arī jādzīvo sagandētos mitekļos, jo tagad no ēkām ir norautas notekcaurules un dzīvokļos ieplūst mitrums, ko veicinot arī nekvalitatīvi pielīmētas putuplasts.

Lai arī būvuzraugi teic, ka siltinātās mājas ekspluatācijā nepieņems, jo tajās akmensvate nepamatoti ir aizstāta ar putuplastu, Baložu komunālās saimniecības vadītāja Olita Karastiņa TV3 raidījumam „Bez Tabu” saka, ka viss ir kārtībā – putuplasts esot izvēlēts  pamatoti, arī pieaicinātie neatkarīgie eksperti esot apliecinājuši, ka darbu kvalitāti akmensvates nomaiņa ar putuplastu neietekmē. Iedzīvotāji gan apgalvo gluži pretējo...

Dīvainā māju siltināšana Baložos (TV3 „Bez Tabu”)

Elmārs Barkāns/Foto: ekrānuzņēmums no video