Sabiedrība
2012. gada 11. decembris, 20:07

Latgales bērni pārliecināti, ka Latvijas prezidents ir Aleksandrs Lukašenko

Jauns.lv

Latgolys Saeima vadītājs Juris Viļums (Reformu partija) apgalvo, ka Latgales bērni nezina, ka Latvijas prezidents ir Andris Bērziņš. Mazie latgalieši domā, ka mūsu valsts pirmā persona ir kaimiņvalsts Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

Viļums otrdien, 11. decembrī radio „Baltkom” rīta raidījumā teica, ka daži skolēni ir pārliecināti, ka Latvijas prezidents ir Aleksandrs Lukašenko. Jādomā, ka Viļums šeit domāja Dienvidlatgales bērnus, kuri dzīvo Baltkrievijas pierobežā un katru dienu skatās Baltkrievijas televīziju.

„Viņi mājās redz un dzird to, ko runā vecāki. Viņi skatās televizoru, bet, piemēram, mana mamma, kas dzīvo Latgalē, redz astoņas baltkrievu un tikai četras Latvijas televīzijas programmas. Loģiski, ka bērns nespēj atbildēt uz jautājumu par to, kas ir Latvijas prezidents,” savu pārliecību skaidroja Viļums.

Viļums piebilda, ka šo problēmu nerisina pat Bērziņa portreti, kuri ir piekārti pie skolu sienām.

Vienlaikus Latgolys Saeima vadītājs teica, ka iestājas par prezidenta rezidences pārcelšanu no Jūrmalas uz Latgali reģiona attīstības vārdā. Viļums radioēterā runāja arī par citiem Latgales attīstības jautājumiem. Viņš uz radio bija uzaicināts saistībā ar uzvirmojušo Latgales autonomijas jautājumu, ko izvirzījis partijas „Par dzimto valodu” līderis Vladimirs Lindermans. Protams, Lindermana idejas Viļums neatbalstīja.

Juris Viļums radio „Baltkom” ēterā (krievu valodā)
Kasjauns.lv/Foto: AFP/LETA