Bankas prezidents Rimševičs nekaunas par savu lielo algu. VIDEO
Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimševičs nekaunas algā saņemt 80 000 latu gadā.
Sabiedrība
2012. gada 19. decembris, 06:11

Bankas prezidents Rimševičs nekaunas par savu lielo algu. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimševičam TV5 raidījumā „Bez cenzūras” bija jāpiedzīvo visnotaļ neērts jautājums. Raidījuma vadītājs Andrejs Mamikins viņam uzdeva jautājumu, vai bankas vadītājam nav kauns darba algā saņemt 80 000 latu gadā?

Laikā, kad pensija ir gaužām niecīgas un arī citi, salīdzinot ar Rimševiču, saņem grašus, vai valsts bankas vadītājam nav kauns saņemt tik lielus ienākumus? Mamikins teica, ka viņam nebūtu iebildumu, ja Rimševičs tik lielu algu saņemtu privātā sektorā, bet, runājot par valsts sektoru, esot citi kritēriji – patriotismā balstīti ideāli, misija pašaizliedzīgi kalpot valstij un tamlīdzīgi.

Par savām kauna izjūtām un patriotisma ideāliem Rimševičs tā arī izvairījās runāt. Viņš vienīgi klāstīja, ka finanšu sektorā ir „tādas algas, kādas tās ir” un, ka Latvijas Banka ir vienīgā valsts sektora institūcija, kura ir strādājusi ar peļņu, un tādēļ esot saprotams, kāpēc tās darbiniekiem ir tik lielas algas. Vienlaikus Rimševičs arī uzsvēra, ka Latvijas Bankā ir arī darbinieki, kuri darba algā saņem vairāk, nekā viņš.

Video: Ilmārs Rimševičs par savu lielo algu (TV5, krievu valodā)
Kasjauns.lv/Foto: Ieva Čīka/LETA