Sabiedrība
2013. gada 7. janvāris, 21:03

Saistībā ar amatpersonu algu paaugstināšanu ZM sola sasaukt atkārtotu LVM akcionāru sapulci

Jauns.lv

Lai gan AS "Latvijas Valsts meži" (LVM) akcionāru sapulce 2012.gada 21.decembrī akceptēja, ka valdes locekļiem tiek palielināts atalgojums, turpmāko divu nedēļu laikā tiks sasaukta atkārtota akcionāru sanāksme, lai tiktu pārvērtēts valdes locekļiem noteiktais atalgojums.

Neprecizējot jauno atalgojumu, viņa norādīja, ka amatpersonu mēnešalga tika noteikta atbilstoši pētījumam "Organizāciju vadītāju un vadības komandas locekļu atalgojuma pētījums Latvija, 2012" un proporcionāli katra konkrētā valdes locekļa ieguldījumam LVM.

Savukārt Latvijas Radio ziņo, ka LVM akcionāru sapulce 2012.gada 21.decembrī piekrita, ka valdes priekšsēdētājs un valdes locekļi saņem mēnešalgu par amata pienākumu izpildi LVM.

Akcionāru sapulce nolēma noteikt mēnešalgu valdes priekšsēdētājam Robertam Strīpniekam par prezidenta amata pienākumu izpildi atbilstoši amata aprakstam 6000 latu apmērā, valdes loceklim Gintam Bumbierim par finanšu viceprezidenta amata pienākumu izpildi - 3983 latu apmērā, valdes loceklim Arnim Melnim par direktora amata pienākumu izpildi - 4569 latu apmērā un valdes loceklis Edvīns Zakovics pilda direktora vietnieka amata pienākumus, saņemot mēnešalgu 3461 lata apmērā.

Mēnešalga tika noteikta atbilstoši SIA "Fontes vadības konsultācijas" pētījumam "Organizāciju vadītāju un vadības komandas locekļu atalgojuma pētījums Latvija, 2012" un proporcionāli katra konkrētā valdes locekļa ieguldījumam LVM, ziņo Latvijas Radio.

Tāpat ZM pārstāve norādīja, ka zemkopības ministre Laimdota Straujuma, stājoties amatā, definēja, ka nepieļaus politiski ieliktu personu darbošanos valsts komercsabiedrību pārvaldē un jau 2011.gada decembrī veica izmaiņas LVM valdē, samazinot valdes locekļu skaitu no septiņiem uz četriem un izslēdzot locekļus, kuri nepildīja ikdienas pienākumus LVM vadībā.

Līdz ar to patlaban LVM valdi veido četri locekļi, kuri strādā uzņēmumā jau no tā dibināšanas dienas un visi uzņēmumā pilda augstākās vadības komandas funkcijas. Valdes priekšsēdētājs pilda arī uzņēmuma ikdienas vadītāja jeb prezidenta funkcijas, viens valdes loceklis atbild par uzņēmuma darbības un finanšu plānošanu, pildot finanšu viceprezidenta funkcijas, bet divi pārstāv ražošanas vadību.

Jau ziņots, ka valdība pērn 27.novembrī atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) rosinātos grozījumus noteikumos par valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļu skaitu, padomes un valdes locekļa, pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvja un atbildīgā darbinieka atlīdzību, kas paredz, ka valsts uzņēmumos ar apgrozījumu, kas pārsniedz 40 miljonus latu, valdes priekšsēdētājs un valdes locekļi varēs saņemt atalgojumu arī par cita amata pildīšanu uzņēmumā.

Kā pēc valdības sēdes skaidroja SM valsts sekretārs Anrijs Matīss, izmaiņas attiecas uz AS "Latvenergo", AS "Latvijas Valsts meži", VAS "Latvijas Dzelzceļš", AS "Augstsprieguma tīkls", Paula Stradiņa slimnīcu, Austrumu slimnīcu un VAS "Latvijas Autoceļu uzturētājs".

LETA