Neatbalsta Vērmanes dārza teritorijas iznomāšanu automašīnu novietošanai
Vērmanes dārzu Rīgai uzdāvināja Anna Ģertrūde Vērmane ar nosacījumu, lai tajā nekad netiktu liegta iespēja pilsētniekiem atpūsties.
Runā Rīga
2013. gada 23. janvāris, 14:42

Neatbalsta Vērmanes dārza teritorijas iznomāšanu automašīnu novietošanai

Jauns.lv

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien nolēma neatbalstīt Vērmanes dārza teritorijas pie kultūras centra „Vernisāža” iznomāšanu SIA „Smilšu īpašumi” automašīnu novietošanai.

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, pašlaik SIA „Smilšu īpašumi” divus zemes gabalus ar kopējo platību 1504 kvadrātmetri izmanto automašīnu iebraukšanai un novietošanai.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītājs Vadims Jerošenko norāda: „Pašlaik bruģētais laukums faktiski tiek izmantots kā automašīnu stāvvieta. Vērmanes dārzs ir valsts arhitektūras piemineklis, kurā automašīnu novietošana nebūtu pieļaujama. Šo laukumu pareizāk būtu izmantot dažādu pasākumu rīkošanai. Arī citviet Eiropas lielajās pilsētās dārzu un parku teritorijās netiek ierīkotas autostāvvietas.”

Vērmanes dārzu Rīgai uzdāvināja Anna Ģertrūde Vērmane ar nosacījumu, lai tajā nekad netiktu liegta iespēja pilsētniekiem atpūsties. Līdz ar to automašīnu stāvvieta Vērmanes dārzā ir nepieņemama un neatbilst sākotnējai parka iecerei, tika norādīts komitejas sēdē.

Karlīna Timofejeva/Foto: Ieva Čīka/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību