Lipmans eksprezidentu Gunti Ulmani nosauc par ļoti, ļoti nekrietnu cilvēku
Bijušie biedri nu saķērušies. Bijušais Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans (no labās) bijušo Valsts prezidentu Gunti Ulmani agrāk uzskatījis gluži vai par „svētu cilvēku”, bet nu saka, ko domā.
Sabiedrība
2016. gada 18. oktobris, 07:19

Lipmans eksprezidentu Gunti Ulmani nosauc par ļoti, ļoti nekrietnu cilvēku

Jauns.lv

No Latvijas Hokeja federācijas prezidenta amata izbalsotais uzņēmējs Kirovs Lipmans pēdējās nedēļas laikā nav skopojies ar savu kādreizējo kolēģu hokeja saimniecībā nogānīšanu. Tā viņš eksprezidentu Gunti Ulmani nodēvējis par nekrietneli, kurš valsti ievedis nabadzībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Intervijā radio „Baltkom” Lipmans bijušo valsts prezidentu, 2006.gada Pasaules hokeja čempionāta izpildkomitejas priekšsēdētāju un akciju sabiedrības „Dinamo Rīga” valdes priekšsēdētāju Gunti Ulmani nodēvējis par ļoti nekrietnu cilvēku, kurš Latviju ievedis totālā nabadzībā.

Ja, būdams valsts galva, Ulmanis būtu īstenojis citu politiku, tad tagad mums būtu viena no labākajām ekonomikām pasaulē, uzskata Lipmans.

„Es Ulmanim agrāk ļoti uzticējos, domāju, ka viņš ir svēts cilvēks, bet izrādījās ļoti nekrietns. Tāpēc mēs tagad tā arī dzīvojam, kā dzīvojam. Pirmais prezidents nedrīkstēja likvidēt visu uzņēmējdarbību. Ja viņš saglabātu vismaz 50% visu uzņēmumu, mēs tagad nezinātu, kur likt no nodokļiem iekasēto naudu. Dzīvotu labāk nekā Šveicē,” teica Lipmans.

Jāteic, ka Lipmans pēc gāšanas no Hokeja federācijas vadītāja troņa pēdējiem vārdiem nogānījis mūsu hokeja saimniecības funkcionārus, sevišķi skarbi izsakoties par „Dinamo” valdes priekšsēdētāju Juri Savicki – bijušo čekistu un ziņotāju. Hokeja saimniecība tagad esot nokļuvusi bijušo čekistu rokās un tas neko labu nesolot. Viņi audzināti padomju garā un viņu domāšanu neesot iespējams mainīt.

„Viņi varbūt ir labi ļaudis, bet audzināti kā ziņotāji, tas ir viņu asinīs. Viņi nevar mainīties. Tēlaini runājot - viņiem asinīs ir kādam izdarīt riebeklību, nogalināt, pārgriezt rīkli. Sapratu, ka tas bijis viņu galvenais uzdevums,” teica Lipmans.

Jāatgādina, ka Lipmans Hokeja federāciju vadīja 1994. un 1995. gadā, kā arī nepārtraukti no 1998. gadam līdz šī gada 7. oktobrim, kad viņu amatā negaidīti nomainīja „Latvijas gāzes” vadītājs, ekspremjers Aigars Kalvītis.

Te jāpiebilst, ka Lipmans tagad publiski nesūkstās, ka viņš nomests no Hokeja federācijas prezidenta krēsla. Viņš paudis, ka pats jau labu laiku prātojis pamest federācijas vadītāja amatu un tagad izjūt atvieglojumu, ka vairs nav atbildīgs par hokeja saimniecību.

Kirovs Lipmans intervijā radio „Baltkom” (krievu val., par Gunti Ulmani no 9.23 min.) Kasjauns.lv/Foto: Agnese Gulbe/LETA