Likvidētajā Liepājas Rokkafejnīcā plāno atklāt Liepājas teātra Mazo zāli
Uzsāktas sarunas par iespējām, lai šī gada sākumā likvidētajā Latvijas 1. Rokkafejnīcā Liepājā varētu atvērt Liepājas teātra Mazo zāli.
Novadu ziņas
2013. gada 5. aprīlī, 07:03

Likvidētajā Liepājas Rokkafejnīcā plāno atklāt Liepājas teātra Mazo zāli

Jauns.lv

Patlaban notiek pārrunas ar bijušās Latvijas 1. Rokkafejnīcas Liepājā ēkas īpašniekiem par iespēju tās telpas izmantot Liepājas teātra vajadzībām. Rokkafejnīcas ēkas otrajā stāvā varētu atklāt teātra Mazo zāli.

Likvidētajā Liepājas Rokkafejnīcā plāno atklāt Lie...

Ar rokkafejnīcas saimniekiem ir sāktas sarunas par ēkas izmantošanu teātra papildu zāles vajadzībām: „Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins jau bijis skatīties telpas un personīgi runājis par to iespējamo izmantošanu,” portālam liepājniekiem.lv teica Liepājas domes Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna. Taču teātra vajadzībām pēc Vīksnas teiktā varētu izmantot tikai daļu Rokkafejnīcas ēkas telpu.

Laukšteins liepājniekiem.lv skaidroja, ka skatās ikvienas telpas, kas varētu būt piemērotas teātra mazās zāles vajadzībām. Viņš sacīja: „Ir uzsākts dialogs. Teātri interesē Rokkafejnīcas ēkas otrais stāvs, bet lai ieceri par tā izmantošanu varētu realizēt, ir jāatrisina daudz praktisku un saimniecisku jautājumu, piemēram, otrā stāva atdalīšana no pirmā, skaņas izolācija un citi, arī apgaismojums. Jārisina arī jautājums par palīgtelpu izmantošanu kopā ar ēkas pirmā stāva apsaimniekotāju, jārod vieta aktieru grimētavām, jāatrisina arī jautājums par noliktavu dekorācijām. Šie ir jautājumi, kas patlaban tiek apzināti.”

Partneri, kas varētu apsaimniekot Rokkafejnīcas ēkas pirmo stāvu, Laukšteins pagaidām vēl nevarot atklāt. Viņš vien norāda, ka ēkas pirmajā stāvā iecerējis iemitināties tāds apsaimniekotājs, kas „viens otru papildina. Noteikti ne „fast food””. Pēc teātra direktora teiktā, tas varētu būt teātra un mūzikas kluba tandēms.

Laukšteins uzsver, ka gadījumā, ja sarunas būs auglīgas, projekta rezultāts apmeklētājiem nebūs pieejams nekavējoties: „Ieceri varētu realizēt aptuveni divu sezonu laikā. Liepājas teātrim nav produkta, ar kuru šodien varētu iet ēkā iekšā un rīt to rādīt. Jo Nebija jau telpas, kam radīt mazās formas modeli.” Viņš skaidro, ka pirmais, ar ko saistīt Rokkafejnīcas telpu piepildījumu, varētu būt dziedošie aktieri:

Laukšteins skaidro, ka sarunas notiek ar Rokkafejnīcas ēkas īpašniekiem, bet neatklāj tieši personālijas, ar ko. Vien pauž: „Runa ir par īrēšanu. Pārdošanas cena ir tik augsta, ka apsveram tikai īres variantu.” Tiesa, kamēr neesot noslēgts īres līgums, teātra direktors īres cenu nevarot atklāt, raksta liepājniekiem.lv.

Viens no Rokkafejnīcas bijušajiem saimniekiem Raivo Mediņš portālam apstiprināja, ka teātris interesējies par telpām Rokkafejnīcas ēkā. Taču Mediņš norādīja: „Termiņi nav atrunāti, tādēļ šobrīd nav pamata par šo tēmu runāt plašāk.” Turklāt teātris neesot vienīgais, kas interesējies par telpām.

Kasjauns.lv/ Foto: Gatis Dieziņš/ LETA