Kultūra
2013. gada 27. aprīlis, 14:10

Norisināsies Izraēlas sieviešu filmu festivāls un diskusija par dzimumu diskrimināciju

Jauns.lv

Sestdien plkst.15 festivāla "Otrpus Vidusjūrai" laikā kinoteātrī "Kino Bize" notiks Izraēlas sieviešu filmu festivāls, informēja festivāla "Otrpus Vidusjūrai" komunikācijas koordinatore Agrita Alkšere.

Pasākumā būs skatāma 2011.gadā uzņemtā spēlfilma "Neredzams", kas vēsta par divu sieviešu centieniem izdzīvot un sadzīvot ar atmiņām par piedzīvoto izvarošanu. Nejauša atkalsatikšanās vienai ar otru liek no jauna risināt pārdzīvojumus, kas reiz atstāti aizmiršanai. Kinolente ir dažādu kinofestivālu laureāte, tā ir saņēmusi Berlīnes starptautiskā kino festivāla Ekumēniskās žūrijas balvu.

Toties pēc filmas paredzēta diskusija "Acīmredzamais neredzamais: seksuālās vardarbības atspoguļojums publiskajā telpā. Vai upuris ir neredzams?" ar kinolentes režisori Mihaelu Aviadu. Sarunu par filmā atspoguļotajiem sociāli jūtīgajiem jautājumiem - uz dzimumu balstītu diskrimināciju un seksuālo vardarbību medijos - moderēs resursu centra sievietēm "Marta" jauniešu projektu vadītāja Liene Gātere.

Pasākuma apmeklējums būs bez maksas.

Jau ziņots, ka līdz 28.aprīlim Latvijā būs iespēja baudīt starpkultūru festivāla "Otrpus Vidusjūrai" piedāvāto programmu, kuras laikā notiks virkne kultūras un izglītojošu pasākumu, kas ļaus atklāt no jauna Vidusjūras tautu kultūru dažādās formās, sajūtās un izpausmēs, kā arī satikt šo zemju pārstāvjus.


LETA

Tēmas