Politika
2013. gada 10. maijs, 22:13

Sprūdžs paziņojumu par atkāpšanos neuzskata par mirkļa vājumu

Jauns.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) savus paziņojumus, ka plāno vērtēt savu turpmāko darbošanos ministra amatā, neuzskata par mirkļa vājumu.

"Tas nav nekas nepārdomāts vai neplānots. Tā ir ļoti rūpīgi pārdomāta pozīcija," sacīja ministrs. Viņš skaidroja, ka ar šādu rīcību vēlas parādīt, ka vakardienas noraidošais balsojums Saeimā par kriminālvajātu pašvaldības deputātu darbības ierobežošanu ir nopietns jautājums.

Tagad politiķis ir gandarīts, ka jautājums atkal ir nonācis dienaskārtībā. Šo jautājumu koalīcijas partijas skatīs gan savu valžu sēdēs, gan arī pirmdien, 13.maijā, koalīcijas padomes sēdē partneri lems, kā rīkoties tālāk. "Izskatījās, ka pēc balsojuma Saeimā šo jautājumu tūlīt paslaucīs zem paklāja un iebāzīs atvilktnē, kur tas tā arī paliks," sacīja Sprūdžs.

Jautāts, kad viņš plāno paziņot par tālāko rīcību, Sprūdžs norādīja, ka jebkādi tālākie viņa soļi būs atkarīgi no turpmākajām konsultācijām ar koalīcijas partneriem. Viņaprāt, ir jānonāk līdz tādai likumprojekta redakcijai, kas nepārprotami neļauj kriminālvajātiem pašvaldības deputātiem darboties. Viņš neesot gatavs kompromisiem, ka kādai amatpersonai ir iespēja "vazāt valsti aiz deguna neierobežoti ilgi".

Komentējot premjerministra Valda Dombrovska (V) aicinājumu nepieņemt pārsteidzīgus lēmumus, Sprūdžs atzina, ka uztver to kā pozitīvu signālu un premjera atbalstu grozījumiem.

Kā ziņots, pēc Saeimas vairākuma ceturtdien pieņemtā lēmuma neierobežot pilnvaras kriminālvajātiem pašvaldību deputātiem Sprūdžs ir paziņojis, ka vērtēs, vai palikt amatā. Sprūdžs uzskata, ka Saeimā noticis neuzticības balsojums viņam. Ministrs pauda, - ja nav iespējama likumprojekta virzības atjaunošana, viņš neredzot iespējas turpināt darbu.

Jau ziņots, ka Saeimas vairākums vakar noraidīja priekšlikumu ierobežot pašvaldību deputāta pilnvaras, ja pret viņu sākta kriminālvajāšana par smagu vai sevišķi smagu noziegumu.

Šo ierosinājumu atbalstīja 38 parlamentārieši, pret balsoja 41 deputāts, bet atturējās pieci. Priekšlikumu neatbalstīja deputāti, kuri pārstāv opozīcijas partijas - "Saskaņas centru" (SC), Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), kā arī vairāki koalīcijas deputāti - Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK) un Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK). Vēl pieci nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāti balsojumā atturējās, savukārt parlamentārieši Andrejs Klementjevs (SC), Janīna Kursīte-Pakule (V) un Jānis Reirs (V) balsojumā nepiedalījās.

LETA