Demogrāfiju Latvijā par valsts naudu uzlabos video aparatūras veikala īpašnieks
Goda karšu izveide sevī ietver ne vien pašu apliecību izveidi, bet arī priekšizpēti par demogrāfijas situāciju valstī un dažādus citus pasākumus trīs gadu garumā.
Sabiedrība
2013. gada 13. maijs, 10:37

Demogrāfiju Latvijā par valsts naudu uzlabos video aparatūras veikala īpašnieks

Jauns.lv

Video tehnikas veikals un dažādu aparatūru tirgotājs SIA „Hannu-Pro” uzvarējis teju 200 tūkstošu latu vērtajā demogrāfijas pasākumu īstenošanas iepirkumā, lai ieviestu Latvijā daudzbērnu ģimenēm apliecības – goda kartes.

Iepirkumu izsludināja Sabiedrības integrācijas fonds pēc Saeimas deputāta Imanta Parādnieka dedzīgi aizstāvētās idejas par demogrāfijas problēmu risināšanu. Imants Parādnieks savā piedāvājumā par demogrāfijas problēmu  risināšanu ir izstrādājis ģimenes goda apliecību ideju, kuras mērķis ir ne vien samazināt izdevumus daudzbērnu ģimenēm, bet arī veidot to kā sava veida pateicību par bērnu audzināšanu.  

Šī mērķa īstenošanai tika piešķirti līdzekļi, lai trīs gadu laikā veidotu daudzbērnu atbalsta sistēmu – goda kartes. Karšu izveide sevī ietver ne vien pašu apliecību izveidi, bet arī priekšizpēti par demogrāfijas situāciju valstī un dažādus citus pasākumus trīs gadu garumā.

Iepirkumu konkurss tika izsludināts februāra beigās un maija sākumā paziņots uzvarētājs, kura piedāvājums  par 177 latiem atšķīrās no nākošā zemākā pretendenta. Kopā tika saņemti 7 piedāvājumi no kuriem seši atbilda prasībām, taču visatbilstošākais ar zemāko cenu tika izvēlēts ar pētniecību un demogrāfiju nesaistīts uzņēmums „Hannu –Pro”. Uzņēmuma piedāvātā summa – 150 700 latu bez PVN.

Kā portālam Kasjauns.lv skaidro SIA „ Hannu-Pro” projekta vadītāja Mudīte Krūmiņa, piedāvājums tapa sadarbībā ar Sandijas Salakas vadīto „Māmiņu klubu” un reklāmas aģentūru „Peters”. Par konkursu uzņēmums jau zinājis, jo sadarbības partnere Sandija Salaka „apgrozās” tajā sabiedrībā un ļoti daudz zina par demogrāfijas jautājumiem. Kā stāsta Mudīte Krūmiņa, finanšu piedāvājums tapa, balstoties uz nolikumu, un saprot izmaksas, kas nepieciešamas prasību nodrošināšanai.

Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā  redzams, ka prognozētā iepirkuma summa ir 198 347,11Ls. No iesniegto pretendentu piedāvājumiem tikai divi spēja izveidot piedāvājumu ar summu zem 150 tūkstošiem. Trešais zemākais piedāvājums nācis no Latvijas universitātes ar summu 156 tūkstoši lati, taču augstākais piedāvājums tika saņemts no Rīgas kartēm – 196 tūkstoši 943 latu.

Uzņēmums „Hannu – Pro” 30% pieder uzņēmumam Hannu Investments un vēl sešām personām.  Uzņēmums Latvijā piedalījies skandalozajā  ciparu virszemes televīzijas apraides ieviešanā. Datu bāzē Lursoft pēdējā pieejamais gada pārskats par uzņēmumu  ir par 2011. gadu, tur apgrozījums norādīts 6 614 990 Ls, taču peļņa  -132 418 Ls.


Alīna Rumjanceva/ Foto: Shutterstock