Runā Rīga

Projekta „Fotogrāfija jauniešiem” noslēguma konference

Jauns.lv

Pirmdien, 20. maijā no plkst. 9.00 līdz 15.00 Rīgas domes sēžu zālē (Rātslaukums 1) notiks starptautiskā projekta „Fotogrāfija jauniešiem. Fotogrāfijas mākslas pieejamība jauniešiem ar īpašām vajadzībām” noslēguma konference.

Projekta „Fotogrāfija jauniešiem” noslēguma konfer...

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, projekta partneri no Rīgas, Pleskavas, Viborgas un Sanktpēterburgas sniegs pārskatu par ieguldījumu projektā un sasniegtajiem rezultātiem. Savas atziņas izteiks arī projekta eksperti – fotogrāfi Ilmārs Znotiņš, Jeļena Spasova un Edelmiro Alvaress Himeness. Konferences laikā būs apskatāma Rīgas speciālo skolu skolēnu fotogrāfiju izstāde un tiks demonstrēta filma par projektu.

Konferenci atklās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis. Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesore Sarmīte Tūbele referēs par tēmu „Jaunieši ar īpašām vajadzībām un radošums”, kā arī Rīgas 1. speciālā internātpamatskolas direktore Laila Lapiņa dalīsies pārdomās par tēmu „Fotografēšana kā apmācības metode skolēniem ar garīgās attīstības traucējumiem”.

Projekta mērķis ir atbalstīt jauniešu ar speciālām vajadzībām iekļaušanos sabiedrībā un veicināt jaunu profesionālu iemaņu iegūšanu, kā arī dot iespēju pedagogiem apgūt papildu darba iemaņas un celt profesionālo kvalifikāciju. Projekta īstenošanā liela nozīme ir pārrobežu sadarbībai un iespējai apmainīties ar pieredzi un aplūkot problēmu no dažādiem skatpunktiem. Projekta stūrakmeņi ir kultūras apmaiņa starp Latvijas Republiku un Krievijas Federāciju, veicinot sociālo iekļaušanos.

Projekts „Fotogrāfija jauniešiem” ir Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, N. Rimska-Korsakova Pleskavas apgabala mākslas koledžas, Iedzīvotāju sociālās apkalpošanas kompleksā centra „Viborga” un Sanktpēterburgas reģionālās sabiedriskās kustības „Pēterburgas vecāki” pirmais plaša apjoma kopdarbs.