Kultūra
2013. gada 7. jūnijs, 12:45

JRT Minhenē izrādīs Hermaņa iestudējumu "Kabalas noslēpumi"

Jauns.lv

Jaunais Rīgas teātris (JRT) sācis savu viesošanos starptautiskajā teātra festivālā "Relations" Minhenē, kur šodien un rīt skatītājiem piedāvās režisora Alvja Hermaņa izrādi "Kabalas noslēpumi", informēja JRT reklāmas un sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Grīnfelde.

"Kabalas noslēpumi" pirmizrādi JRT piedzīvoja pagājušā gada septembra izskaņā. Izrādes pamatā ir pieci slavenā rakstnieka, Nobela prēmijas laureāta Īzaka Baševisa Zingera stāsti.

Iestudējuma scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Monika Pormale, videomāksliniece - Katrīna Neiburga, bet lomās piedalās Elita Kļaviņa, Regīna Razuma, Gundars Āboliņš, Andris Keišs un Jevgeņijs Isajevs.

Festivāls "Relations" Minhenē norisināsies no šodienas līdz 18.jūnijam un būs veltīts teātra "Münchner Kammerspiele" simtgadei.

Teātris "Münchner Kammerspiele" ir dibināts 1912.gada oktobrī un kopš 1926.gada atrodas arhitekta Riharda Rīmeršmita būvētā jūgendstila namā. Kopš pastāvēšanas sākuma teātris lepojas ar spēcīgu aktieru ansambli un ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem teātriem vāciski runājošajās zemēs. "Münchner Kammerspiele" trupas repertuārā vienmēr bijuši estētiski inovatīvi un mūsdienīgi iestudējumi, kam pamatā bieži vien ir visjaunākā Eiropas dramaturģija un vācu literatūra, tostarp Frīdriha Dīrenmata, Franka Vēdekinda un Bertolta Brehta darbu pasaules pirmizrādes. 2001.gadā blakus vēsturiskajam namam atklāta jaunā teātra ēka.

Kopš 2010.gada "Münchner Kammerspiele" mākslinieciskais vadītājs ir Johans Simonss.

LETA