Sabiedrība
2013. gada 24. jūlijs, 22:05

Neviens Latvijas tenisists netiek tālāk par Eiropas junioru čempionāta trešo kārtu

Jauns.lv

No Eiropas junioru čempionāta tenisā trešdien izstājās pēdējie Latvijas pārstāvji, nevienam netiekot tālāk par trešo kārtu.

U-14 vecuma grupas sacensībās Roberts Grīnvalds vienspēļu turnīra trešajā kārtā ar 1-6, 0-6 kapitulēja čeham Jakubam Patikam, noslēdzot dalību turnīrā.

Pirms viņa pirmo kārtu nepārvarēja Daniils Batmanovs, ar kuru kopīgā duetā tika piedzīvots zaudējums dubultspēļu sacensību otrajā kārtā.

Meitenēm U-14 grupā pirmo kārtu nepārvarēja Rebeka Margareta Mertena, bet Daniela Vismane izstājās otrajā kārtā. Dubultspēļu sacensībās latvietēm zaudējums jau pirmajā kārtā.

Savukārt U-16 turnīrā vienspēļu sacensību trešajā kārtā Artūrs Lazdiņš ar 6-4, 1-6, 3-6 piekāpās krievam Romānam Safuļinam, kurš izlikts ar augsto trešo numuru.

Tikmēr dubultspēlēs Lazdiņš un Gustavs Lukstiņš otrās kārtas mačā trešdien ar 5-7, 2-6 piekāpās itāļiem Džanam Marko Moroni un Andrea Pelegrīno, kuri izlikti ar desmito numuru.

Lukstiņš pirms tam vienspēļu sacensībās bija zaudējis jau pirmajā kārtā.

Kā ziņots, meiteņu sacensībās U-16 vecuma grupā viena no galvenajām favorītēm bija Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko. WTA pieaugušo pasaules ranga 739.vietas īpašniece sacensībās bija izlikta ar ceturto numuru un pirmajā kārtā bija brīva, bet otrajā kārtā viņa ar 1-6, 1-6 zaudēja Annai Brougenai no Lielbritānijas.

Pērn Ostapenko šajā pašā vecuma grupā tika līdz Eiropas junioru čempionāta ceturtdaļfinālam, kuru viņa 2011.gadā sasniedza arī U-14 vecuma grupā.

Šajā pašā vecuma grupā otrajā kārtā zaudējumu piedzīvoja arī Dārta Elizabete Emuliņa.

Savukārt dubultspēlēs ar 11.numuru izliktajām Ostapenko un Emuliņai pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņas trešdien ar 4-6, 4-6 zaudēja Baltkrievijas duetam Verai Sakalouskai un Irinai Simanovičai.

Visagrāk no sacensībām Latvijas pārstāvji izstājās U-18 turnīrā. Puišu konkurencē zaudējumus otrajā kārtā piedzīvoja Reinis Bucens un Mikus Losbergs, kuriem neveiksme arī dubultspēļu otrajā kārtā. Savukārt meiteņu konkurencē pirmo kārtu nepārvarēja Luīze Līva Strīķe, bet Laurai Gulbei neveiksme otrajā kārtā. Dubultspēlēs latvietes nepārvarēja pirmo kārtu.

LETA