Politika
2013. gada 25. jūlijā, 11:06

Valsts amatpersonas izsaka līdzjūtību Spānijai saistībā ar vilciena katastrofu

Jauns.lv

Valsts prezidents Andris Bērziņš, premjers Valdis Dombrovskis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izsaka visdziļāko līdzjūtību Spānijai saistībā ar vilciena katastrofu Galisijas reģionā, informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Valsts amatpersonas izsaka līdzjūtību Spānijai sai...

Valsts prezidents Andris Bērziņš nosūtījis vēstuli Spānijas karalim Huanam Karlosam I, savā un visas Latvijas tautas vārdā, izsakot visdziļāko līdzjūtību Spānijas tautai saistībās ar traģisko nelaimi.

"Šajā milzu zaudējumā Latvija domās ir kopā ar traģiskajā katastrofā bojāgājušo un cietušo ģimenēm, draugiem un visu Spānijas tautu," uzsver Bērziņš. Valsts prezidents vēstulē novēl drīzu un veiksmīgu atveseļošanos dzelzceļa katastrofā ievainotajiem.

Ministru prezidents Dombrovskis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izsaka visdziļāko līdzjūtību Spānijas premjerministram Marjano Rahojam, ārlietu ministram Hosē Manuelam Garsijam-Margaljo un visai Spānijas tautai saistībā ar traģisko vilciena avāriju Galisijas reģionā, kurā dzīvību zaudējuši 77 un ievainoti vairāk nekā 140 cilvēki.

Ministru prezidents un ārlietu ministrs pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus vilciena katastrofā bojā gājušo un ievainoto ģimenēm un draugiem, kā arī novēl drīzu un veiksmīgu atveseļošanos cietušajiem.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Spānijas ziemeļrietumu reģionā Galisijā trešdienas vakarā nobrauca no sliedēm pasažieru vilciens, kura katastrofā gājuši bojā vismaz 77 cilvēki un ievainoti 143.

Vilciens brauca no Madrides uz Ferrolas pilsētu Galisijas ziemeļos. Visi 13 vilciena vagoni nobrauca no sliedēm trīs vai četrus kilometrus no Santjago de Kompostelas galvenās dzelzceļa stacijas, un četri no tiem vairākkārt apgāzās. 

BNS