Ralfs Tokaho tiešām esot Rēzeknē, turklāt viņš ir ievainots
Tokaho iepriekš ir vairākkārt tiesāts par bruņotām laupīšanām.
112

Ralfs Tokaho tiešām esot Rēzeknē, turklāt viņš ir ievainots

Jauns.lv

Policijai ir pamats domāt, ka aizdomās par bruņotu laupīšanu meklētais 1965.gadā dzimušais Ralfs Tokaho joprojām atrodas Rēzeknes apkārtnē; Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis arī apstiprina, ka Tokaho ir ievainots.

Ralfs Tokaho tiešām esot Rēzeknē, turklāt viņš ir ...

Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" Ķuzis pirmdienas rītā sacīja, ka meklētais vēl nav notverts, bet tas ir laika jautājums.

"Nepatīkamākais ir tas, ka mēs zinām, ka viņš ir diezgan būtiski cietis, un es katru aicinātu, kurš varbūt kaut kādā veidā var sakontaktēties ar šo personu, tomēr dot šo signālu, lai viņš dodas uz policiju, jo viņa veselības stāvoklis nav spīdošs, un tomēr viņam būtu kāda medicīniskā palīdzība jāsniedz, protams, arī jāatbild par savu izdarīto," sacīja Ķuzis.

"Viņš ir ievainots, mēs zinām, tāpēc arī ir šis lūgums. Mēs īsti varbūt precīzi nezinām šo [ievainojumu] iegūšanas procesu, bet avārija, ko viņš izdarīja ar nolaupīto automašīnu, bija pietiekami smaga, kā arī policijas darbinieki, dzenoties viņam pakaļ, pielietoja dienesta ieročus," turpināja Ķuzis.

Jau ziņots, ka 23.augustā Tokaho iegāja kādā autoservisā Rēzeknē, kur piedraudēja ar ierocim līdzīgu priekšmetu, apgrieztu medību bisi, sasēja servisa darbinieku un nolaupījis automašīnu "Audi Q7".

Brīdi vēlāk šo automašīnu pilsētā, būtiski pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, pamanīja ceļu policijas ekipāža, bet autovadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, sāka bēgšanu, netika galā ar automašīnas vadību un avarēja.

Avārijas vietā vīrietis, izmantojot situāciju un piedraudot ar ierocim līdzīgu priekšmetu, nolaupīja policijas automašīnu un turpināja bēgšanu ar trafareto automašīnu. Policijas darbinieki, lietojot ieroci, sašāva trafaretajai automašīnai riepas un aizmugurējo stiklu, bet noziedznieks aizbēga.