Latvijas vēstnieks ASV: "Būs nopietni jāseko līdzi, kā veidosies jaunā ASV administrācija"
Latvijas vēstnieks ASV Andris Teikmanis.
Politika

Latvijas vēstnieks ASV: "Būs nopietni jāseko līdzi, kā veidosies jaunā ASV administrācija"

Jauns.lv

Lai arī jaunais ASV prezidents Donalds Tramps ir paziņojis, ka lielāku uzmanību veltīs iekšpolitikai, mūsdienās arī lielām valstīm ir vajadzīgi sabiedrotie, līdz ar to nav pamata domāt, ka mainīsies ASV attieksme aizsardzības jautājumos NATO kontekstā, šādu viedokli pauda Latvijas vēstnieks ASV Andris Teikmanis.

Latvijas vēstnieks ASV: "Būs nopietni jāseko līdzi...

Lūgts vērtēt, kā tagad mainīsies ASV attiecības ar Krieviju, Teikmanis sacīja, ka tas ir jautājums ASV, kādas būs tās attiecības ar Krieviju, tomēr viņš pieņem, ka attiecības ar šo valsti būs starp ASV prioritātēm.

Pēc Teikmaņa domām, ASV un Latvijas attiecības līdz ar jaunā prezidenta ievēlēšanu būtiski nemainīsies. "Būs nopietns darbs skatīties, kā veidosies jaunā administrācija un kādi cilvēki veidos politiku," pauda Teikmanis, piebilstot, ka darba diplomātiskajam dienestam būs daudz.

Jau ziņots, ka ASV otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps, liecina amerikāņu telekanālu aplēses. Viņa sāncense Demokrātu partijas kandidāte Hilarija Klintone jau piezvanījusi Trampam un atzinusi savu sakāvi.

Paredzēts, ka jaunais Savienoto Valstu prezidents tiks inaugurēts janvārī, valsts galvas amatā nomainot demokrātu Baraku Obamu, kurš bijis prezidents divus termiņus kopš 2009.gada.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA