Sabiedrība
2013. gada 7. septembrī, 18:57

Ārlietu ministrs izsaka līdzjūtību autobusu avārijā bojā gājušo un ievainoto ģimenēm

Jauns.lv

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izteicis visdziļāko līdzjūtību Pleskavas apgabalā notikušajā traģiskajā autobusu avārijā bojā gājušo un ievainoto ģimenēm un tuviniekiem un novēlējis drīzu un veiksmīgu atveseļošanos cietušajiem.

Ārlietu ministrs izsaka līdzjūtību autobusu avārij...

Sestdienas naktī Pleskavas apgabalā notika divu autobusu sadursme, kurā atbilstoši Krievijas atbildīgo institūciju sniegtajai informācijai gājuši bojā astoņi cilvēki, tostarp trīs Latvijas pilsoņi. Negadījumā ir cietuši vairāk nekā 20 cilvēku, no kuriem četri bija Latvijas pilsoņi, kas ievietoti vietējā slimnīcā.

ĀM informēja, ka uz notikuma vietu ir devusies Latvijas konsule Pleskavā, lai sniegtu nepieciešamo konsulāro palīdzību.

Ministrija norādīja, ka saistībā ar šo traģisko negadījumu informāciju un palīdzību var saņemt, zvanot pa konsulārajiem dežūrtālruņiem – Latvijas konsulātā Pleskavā, tālrunis +79113636567, Latvijas vēstniecībā Maskavā, tālrunis +79160176980 un Rīgā, tālrunis +37126337711.

Iepriekš bija ziņots, ka avārijā bijuši pavisam deviņi bojāgājušie, no kuriem viens miris slimnīcā un neesot atpazīts, bet ziņa par devīto bojāgājušo neapstiprinājās.

Bojāgājušie Latvijas pilsoņi ir Rīgas–Maskavas reisa autobusa MAN šoferis un divas šā autobusa pasažieres.

Jau vēstīts, ka sestdienas naktī Maskavas–Baltijas šosejas 519.kilometrā Pleskavas apgabala Pustoškas rajonā sadūrās Rīgas–Maskavas reisa autobuss MAN ar 50 cilvēkiem – 47 pasažieriem un trim apkalpes locekļiem – un autobuss "Hyundai", kurā bijuši 47 cilvēki – 45 pasažieri un divi šoferi. Autobusā "Hyundai" bija Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas aktīvisti no Pleskavas apgabala Sebežas pilsētas, kas braukuši mājās no pasākuma Maskavā.

Krievijas policijas informācija liecina, ka negadījumā vainojams autobusa "Hyundai" vadītājs, kurš pārpūles dēļ aizsnaudies un iebraucis pretējā braukšanas joslā, ietriecoties Latvijas satiksmes autobusā.

Sadursmē dažāda smaguma traumas guvušajiem tiek sniegta medicīniskā palīdzība Pleskavas apgabala Pustoškas rajona slimnīcā un Veļikije Luku pilsētas slimnīcā.

BNS