TV kanāls "National Geographic" sāk demonstrēt raidījumu "Dubaijas lidostas neparastā ikdiena"
Kultūra
2013. gada 9. septembris, 15:45

TV kanāls "National Geographic" sāk demonstrēt raidījumu "Dubaijas lidostas neparastā ikdiena"

Jauns.lv

Televīzijas kanāls "National Geographic" no pirmdienas, 9.septembra, sāk demonstrēt jaunu raidījumu "Dubaijas lidostas neparastā ikdiena" ("Ultimate Airport Dubai"), kas ļaus Tev ielūkoties pasaulē visstraujāk augošās lidostas darba dunā, pastāstīja "Fox International Channels" (FIC) sabiedrisko attiecību konsultants Kārlis Bikšus.

Vēl tikai pirms 55 gadiem Dubaijas starptautiskās lidostas vietā pletās tuksnesis. Nu tā ir kļuvusi par modernu starptautiskās aviosatiksmes Meku, kas gadā apkalpo 344 tūkstošus reisu, 58 miljonus pasažieru un divus miljonus tonnu kravu. Grandiozs ir Dubaijas lidostas 3.terminālis - pēc kopējās platības tā ir pasaulē lielākā celtne, kurā varētu ierīkot 359 futbola stadionus! Iespaidīgi skaitļi, vai ne?

Ne mazāk iespaidīgs ir lidostā nodarbināto skaits -  aptuveni 60 tūkstoši cilvēku - tieši par viņu spriedzes pilnajām ikdienas darba gaitām vēstīs jaunais dokumentālais raidījums.

Vienā no desmit sērijām redzēsim, kā gaisa satiksmes kontroles darbinieki uzņem lidmašīnas, kas veic ārkārtas nolaišanos. Atzīts, ka gaisa kontrolieris ir viena no stresainākajām profesijām pasaulē, bet darīt šo darbu ir sevišķi grūti Dubaijas lidostā, kur reizi 92,5 sekundēs piezemējas vai paceļas kāds lidaparāts.

Citās sērijās varēsim vērot, kā muitnieki aiztur kontrabandistus, aviācijas tehniķi veic apkopi tādiem milzīgiem gaisa kuģiem kā "Airbus A330-200", bet informācijas nodaļas  darbinieki mierina un palīdz pasažieriem, kurus saniknojusi reisa kavēšanās, bagāžas pazušana vai kādas citas nedienas.

Pašlaik nedēļā Dubaijas lidostā 130 aviokompāniju veic vairāk nekā 6000 reisu uz vairāk nekā 220 galamērķiem visos sešos kontinentos, izņemot Antarktīdu.

Dubaija ir otrs lielākais Apvienoto Arābu Emirātu emirāts. Tā centrs Dubaijas pilsēta ir nozīmīgs starptautiskās tirdzniecības centrs, kas kļuvis par pievilcīgu ceļojuma galamērķi gan darījumu cilvēkiem, gan tūristiem.

Dubaijas lidosta šogad maijā pirmo reizi apsteidza Parīzes Šarla de Golla lidostu, kļūstot par pasaulē otro noslogotāko lidostu. Prognozes liecina, ka līdz 2015.gadam Dubaijas lidosta būs visvairāk starptautiski izmantotā lidosta, atņemot šo titulu pašreizējai līderei Londonas Hītrovas lidostai.

Sākot no 9.septembra, pirmdienās, plkst. 20.00 skaties raidījumu "Dubaijas lidostas neparastā ikdiena" un kļūsti par aculiecinieku tās galvu reibinošajai "karjerai"!


Karlīna Timofejeva/Publicitātes foto