Ušakovs un Ribickis  parakstīs līgumu par pašvaldības un RTU sadarbību
Rīgas Tehniskās universitātes rektors, akadēmiķis Leonīds Ribickis.
Runā Rīga

Ušakovs un Ribickis parakstīs līgumu par pašvaldības un RTU sadarbību

Jauns.lv

Pirmdien, 16.septembrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas Tehniskās universitātes rektors, akadēmiķis Leonīds Ribickis parakstīs līgumu par sadarbību. Līguma parakstīšana notiks plkst. 12.30. Rīgas domē (Rātslaukums, 1), 220.kabinetā.

Ušakovs un Ribickis parakstīs līgumu par pašvaldī...

­

Sadarbības līguma mērķis ir nodrošināt RTU studentiem lielākas iespējas pētnieciskajā darbā, inovatīvas studiju un darba vides pilnveidošanā, zināšanu un tehnoloģiju pārnesē, sekmējot abu iesaistīto pušu attīstību un izaugsmi. Līgums paredz prakses iespēju nodrošināšanu RTU studentiem atbilstoši studiju programmu studiju plāniem.

Abas puses vienosies par sadarbību pētniecisko darbu izstrādē, laboratoriju aprīkojuma izmantošanā, kopīgu Eiropas Savienības (ES) finansētu projektu nepieciešamās dokumentācijas, tajā skaitā pieteikumu, sagatavošanā. Līgums paredz arī sadarbību pētniecības projektos, zinātniskās un tehniskās informācijas apmaiņā, konferenču un semināru rīkošanā, mācību prakšu organizēšanā un īstenošanā.

RTU un pašvaldība  apņemas sadarboties universitātes studiju kvalitātes celšanā, kopīgi izstrādājot un pilnveidojot akadēmiskās un profesionālās studiju programmas, studiju darbu un kvalifikācijas darbu izstrādāšanā un pilnveidošanā, kā arī mācību materiālu izstrādē.

Kā norāda RTU, viens no mērķiem ir attīstīt inovatīvo darbību un pilnveidot sadarbību ar pašvaldības  tehnisko nozaru uzņēmumiem, piemēram, ar SIA „Rīgas namu pārvaldnieks”.

Sadarbības līgums ir spēkā no tā abpusējās parakstīšanas brīža līdz 2018. gada 1. jūnijam.