Ekstrēms video: ar sasietām kājām un rokām mēģina pārpeldēt Ķīšezeru. VIDEO
Latvijas gruzīnam Fridonam Pipija ir visnotaļ ekstrēma aizraušanās – viņš peld ar sasietām kājām un rokām.
Sabiedrība
2013. gada 24. septembris, 18:15

Ekstrēms video: ar sasietām kājām un rokām mēģina pārpeldēt Ķīšezeru. VIDEO

Jauns.lv

Latvijā dzīvojošais gruzīnu sportists Fridons Pipija pagājušajās nedēļas brīvdienās ar sasietām rokām un kājām mēģināja pārpeldēt Ķīšezeru. Ar uz muguras sasietām rokām Fridons nopeldēja divus kilometrus, bet krastu viņš nesasniedza – peldējums beidzās ātrajā palīdzībā un slimnīcā.

Gruzīns nevarēja izturēt auksto ūdenī un ķermenis atdzisa – apmēram divas stundas ūdenī bija pietiekami, lai organisms neizturētu aukstumu. Ja ūdens būtu siltāks, viņš ekstrēmo peldējumu būtu izturējis un veiksmīgi nonācis krastā.

Uz Latviju Pipiju atvedušas sportista gaitas – viņš bijis sporta skolotājs, strādājis glābšanas stacijās, nodarbojies ar planierismu, bet pirms pieciem gadiem sācis aizrauties ar ziemas peldēšanu. Pirms kāda laika Pipija iepazinies ar īpašu gruzīnu peldēšanas stilu, kas radies pirms vairākiem gadsimtiem. Tā ir peldēšana ar sasaitētām rokām un kājām – tādā veidā savaņģotie karagūstekņi spēja nolēkt no ienaidnieku kuģiem un izpeldēt gan krastā, gan brīvībā.

Šogad sasaistītais Pipija jau veiksmīgi ir pieveicis vairākas distances – martā piedalījies Siguldas Ziemas festivālā, bet maijā Jelgavā pārpeldējis Lielupi. Pēc Lielupes pārvarēšanas viņš izvirzīja jaunu mērķi – pārpeldēt Ķīšezeru. Šoreiz gan viņam pilnībā neizdevās īstenot savu mērķi. Fridona Pipijas ekstrēmos peldējumus skatieties video.

Fridons Pipija mēģina pārpeldēt Ķīšezeru (krievu val., PBK)
Fridons Pipija šī gada maijā pārpeld Lielupi
Fridons Pipija Ziemas festivālā šī gada martā
Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video

Tēmas