Politika
2013. gada 28. septembrī, 10:33

Latvija nodibina diplomātiskās attiecības ar Austrumtimoru

Jauns.lv

Noslēdzot dalību ANO Ģenerālās asamblejas pasākumos, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) tikās ar Austrumtimoras ārlietu un sadarbības ministru Žozē Luisu Guterešu. Tikšanās laikā abi ministri parakstīja kopīgu komunikē, nodibinot Latvijas un Austrumtimoras diplomātiskās attiecības.

Latvija nodibina diplomātiskās attiecības ar Austr...

Kā informēja Ārlietu ministrija, abi ārlietu ministri pauda gandarījumu par diplomātisko attiecību nodibināšanu, kas veicināšot divpusējo attiecību attīstību, kā pirmo soli minot sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros. Ministri pārrunāja arī iespējas attīstīt divpusējās ekonomiskās attiecības, kā perspektīvākās jomas izvirzot informācijas tehnoloģijas, telekomunikācijas un ķīmijas industriju. Rinkēvičs izcēlis arī izglītības sadarbības potenciālu abu valstu starpā.

Vizītes ietvaros Rinkēvičs tikās arī ar Mjanmas ārlietu ministru Vunu Maunu Lvinu un apsprieda vizītes rezultātus Mjanmā. Ministri vienojās turpināt darbu pie vairāku divpusējo līgumu sagatavošanas, un Rinkēvičs aicināja īpašu uzmanību pievērst līgumiem par investīciju aizsardzību un dubultnodokļu neuzlikšanu.

LETA