Politika
2013. gada 28. septembris, 16:17

IZM vēl nav aprēķinājusi, cik varētu izmaksāt vārda "sports" iekļaušana ministrijas nosaukumā

Jauns.lv

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) patlaban apsver iespējas tās nosaukumu papildināt ar vārdu "sports", taču vēl nav aprēķinājusi, cik tas varētu izmaksāt.

Kā informēja IZM, pašlaik konkrēti aprēķini attiecībā uz iespējamajām procesa izmaksām vēl nav veikti, tāpat ir grūti prognozēt aptuveno ieviešanas ilgumu, ņemot vērā, ka tikko kā sākts darbs pie saistošo normatīvo aktu un administratīvo apsvērumu apzināšanas un izvērtēšanas. Ministrija paredz, ka būs nepieciešams veikt grozījumus vairākos normatīvajos aktos.

"Ministrijas nosaukumam iespējami precīzi un aprakstoši jāatspoguļo nozares, par kurām ministrija ir atbildīga, kas arī ir galvenais arguments attiecībā uz vārda "sports" iekļaušanu iestādes nosaukumā," skaidro ministrijas pārstāvji, norādot, ka patlaban sporta joma IZM nosaukumā atspoguļota netiek.

Minēto iniciatīvu sākotnēji ierosinājušas sporta nevalstiskās organizācijas. Savukārt izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) attiecīgi tālāk uzdevis IZM izvērtēt ar nosaukuma papildināšanu saistītos juridiskos un administratīvos apsvērumus.

LETA