Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Rīgas Doma meiteņu koris "Tiāra" piedalīsies starptautiskā festivālā Zviedrijā
Rīgas Doma meiteņu koris līdz šim ar atzīstamiem panākumiem ir pārstāvējis Latviju gan aiz tās robežām, piedaloties dažādos konkursos un saņemot augstākās atzinības, gan arī Latvijā, uzstājoties dažādos pasākumos.
Kultūra

Rīgas Doma meiteņu koris "Tiāra" piedalīsies starptautiskā festivālā Zviedrijā

Jauns.lv

Rīgas Doma meiteņu koris "Tiāra" piedalīsies starptautiskajā festivālā "Young Cathedral Voices 2013", kurš no 17. līdz 20.oktobrim norisināsies Upsalā, Zviedrijā, pavēstīja sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Jakovļeva.

Rīgas Doma meiteņu koris "Tiāra" piedalīsies starp...

Šis festivāls veidots, lai veicinātu draudzību starp jauniešiem no dažādām valstīm, dodot iespēju pārstāvēt lielākās Eiropas katedrāles ar internacionālo valodu – mūziku.

Festivālā vēl uzaicināti piedalīties Tarnovas Doma meiteņu koris (Polija), Limburgas Doma zēnu koris (Vācija), Landāfa katedrāles zēnu koris (Velsas apgabals Lielbritānijā), Trondheimas Doma meiteņu koris (Norvēģija) un Svētā Urzena Doma zēnu koris (Šveice). Kopumā pasākumā piedalīsies astoņi kori – čtri zēnu un četri meiteņu kori, kuri pārstāv lielākās katedrāles un iegūst izglītību kora skolās.

Rīgas Doms ir viena no senākajām un zināmākajām katedrālēm Ziemeļeiropā. Rīgas Doma meiteņu koris līdz šim ar atzīstamiem panākumiem ir pārstāvējis Latviju gan aiz tās robežām, piedaloties dažādos konkursos un saņemot augstākās atzinības, gan arī Latvijā.

Festivāla koncertos Rīgas Doma meiteņu koris prezentēs latviešu komponistu sakrālos skaņdarbus. Kopā ar kori koncertēs ērģelniece Vita Kalnciema. Kora uzstāšanās festivālā ir paredzēta 19.oktobrī Upsalas katedrālē kopā ar Sv. Urzena katedrāles zēnu kori (Šveice). Savukārt 18.oktobrī Rīgas Doma meiteņu kora mākslinieciskā vadītāja diriģente Aira Birziņa kopā ar kori vadīs meistarklasi koru diriģentiem viendabīgo koru vokālajā apmācībā un diriģēšanā.

Pirms dalības festivālā 16.oktobrī koris viesosies Latvijas vēstniecībā Stokholmā un tiksies ar Latvijas vēstnieku Zviedrijā Gintu Jegermani, bet 17.oktobrī dosies sadarbības vizītē uz Ādolfa Frederika mūzikas ģimnāziju.