Sabiedrība

Sūdzības konkursā par izgāztuves Deglava ielā rekultivāciju izskatīs līdz novembra vidum

Jauns.lv

Sūdzības Rīgas domes (RD) Pilsētas attīstības departamenta izsludinātajā konkursā par izgāztuves Augusta Deglava ielā rekultivācijas tehniskā projekta izstrādi, autoruzraudzību un būvdarbiem plānots izskatīt līdz 13.novembrim, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Sūdzības konkursā par izgāztuves Deglava ielā reku...

Iepirkumā iesniegtas divas sūdzības - būvkompānijas "A.C.B." un pilnsabiedrības "Consortium RTS".

RD Pilsētas attīstības departamenta konkursā par attiecīgo darbu veikšanu uzvarēja būvuzņēmums "Merks". Kompānijas piedāvātā līgumcena - 4,451 miljons latu.

Izgāztuves Augusta Deglava ielā rekultivācijas projekta kopējās izmaksas ir 5,892 miljoni latu, no kurām pusi – 2,946 miljonus latu – finansē Eiropas Savienības Kohēzijas fonds, bet otru pusi Rīgas dome. Projektu plānots pabeigt 2015.gada oktobrī.

Teritoriju Pļavniekos līdzās Saharova un Deglava ielas krustojumam 70.un 80.gados izmantoja kā pilsētas izgāztuvi.

Izgāztuves rekultivācijas projekta ietvaros paredzēts pārvietot atkritumus no deviņus hektārus lielas teritorijas uz izgāztuves ziemeļu un centrālo daļu. Pēc projekta realizācijas būs iespējams pagarināt Lielvārdes ielu līdz Augusta Deglava ielai, veidojot krustojumu ar Andreja Saharova ielu. Tādējādi veidosies iedzīvotājiem ērta infrastruktūra, savienojot divas pilsētas apkaimes – Purvciemu un Pļavniekus.

RD Mājokļu un vides departaments iepriekš norādījis, ka Lielvārdes ielas pagarināšana līdz Augusta Deglava  ielai, veidojot krustojumu ar Andreja Saharova ielu, izmaksātu apmēram 500 tūkstošus latu.

BNS