Ar Putina palīgu tikušies arī ārlietu un satiksmes ministri, LDz šefs un Rīgas mērs
"Nekā personīgi" ziņo, ka Baltijas forumā Levitins nav minējis nevienu problēmu, kas būtu Latvijas un Krievijas attiecībās.
Sabiedrība
2013. gada 27. oktobrī, 20:43

Ar Putina palīgu tikušies arī ārlietu un satiksmes ministri, LDz šefs un Rīgas mērs

Jauns.lv

Ar Krievijas prezidenta vienīgo palīgu Igoru Levitinu šonedēļ Latvijā neoficiāli tikušies arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP), satiksmes ministrs Anrijs Matīss, VAS "Latvijas Dzelzceļš" prezidents Uģis Magonis un Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Ar Putina palīgu tikušies arī ārlietu un satiksmes...

Levitins Latvijā bija ieradies uz "Saskaņas centra" (SC) līdera Jāņa Urbanoviča rīkoto Baltijas forumu. Kā ziņots, oficiāli viņš tikās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, ar kuru pārrunātas divpusējās attiecības un sadarbība transporta un tranzīta jomā.

Raidījums vēsta, ka restorānā Jūrmalā Levitins par satiksmi un dzelzceļu pie pusdienu galda runājis ar Matīsu un Magoni, savukārt Rīgas viesnīcā "Gallery Park Hotel" viņu apmeklējis Rīgas mērs Nils Ušakovs, kurš stāsta, ka runājuši par Rīgas ostu, tūristiem un veikaliņiem "Rižkij Dvorik" Maskavā.

Savukārt restorānā "Vincents" Levitinu uz vakariņām ielūgusi Latvijas Ārlietu ministrija. Rinkēvičs raidījumam teica, ka pirms vizītes, pa diplomātiskiem kanāliem saskaņojot iespējamās tikšanās laikus, secināts, ka vienīgais iespējamais sarunas formāts ir darba vakariņas.

Kā apgalvo raidījums, vēlmi satikties ar Levitinu Krievijas vēstniecībai esot izteicis arī bijušais satiksmes ministrs un Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers. Viņš gan raidījumam nekādus komentārus nesniedza, norādot, ka ir priviliģēts kā privātpersona izvēlēties - atbildēt uz jautājumiem vai neatbildēt.

Savukārt Levitins, pēc raidījuma vēstītā, "it kā gribējis tikties" arī ar Ventspils mēru Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"). Raidījumam gan nav izdevies noskaidrot, vai Krievijas vēstniecība viņam šādu iespēju organizējusi.

"Nekā personīgi" ziņo, ka Baltijas forumā Levitins nav minējis nevienu problēmu, kas būtu Latvijas un Krievijas attiecībās. Latviju viņš esot saucis par Krievijas vārtiem uz Eiropu un priecājies par Krievijas iedzīvotāju investīcijām, jo Latvijā viņus pievelkot politiskā stabilitāte. Viņš minējis arī pieaugošo Latvijas ostās pārkrauto kravu apjomu, no kurām vairāk nekā puse ir no Krievijas, un norādījis, ka kopīgi jāattīsta dzelzceļa pārvadājumi Austrumu virzienā.