Turpina pieņemt iesniegumus palīdzības sniegšanai
Runā Rīga
2013. gada 26. novembrī, 14:41

Turpina pieņemt iesniegumus palīdzības sniegšanai

Jauns.lv

Pēc katastrofas tirdzniecības centrā „Maxima” visu nedēļas nogali Rīgas Sociālā dienesta darbinieki strādāja gan birojā, pieņemot zvanus un iesniegumus, gan traģēdijas notikuma vietā un slimnīcās, lai sniegtu atbalstu slimnīcu sociālajiem darbiniekiem un apzinātu cietušo un viņu tuvinieku sociālo situāciju.

Turpina pieņemt iesniegumus palīdzības sniegšanai...

Tika saņemti  57 iesniegumi par vienreizēja pabalsta piešķiršanu stihiskas nelaimes gadījumā, 30 iesniegumi sociālās rehabilitācijas nodrošināšanai,  7 iesniegumi Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras pabalstiem, kā arī 35 iesniegumi no bojā gājušo tuviniekiem par Ls 10 000 kompensāciju un  32 iesniegumi ar lūgumu segt bēru izdevumus.

Rīgas Sociālais dienests sazinājās ar Salaspils, Ozolnieku, Bauskas, Valmieras, Jūrmalas, Liepājas un Brocēnu sociālajiem dienestiem, nododot informāciju par palīdzības iespējām cietušo vai bojāgājušo tuviniekiem un lūdza veikt šo personu dzīvesvietas apsekošanu, lai noskaidrotu,  vai cietušo vai bojāgājušo bērni atrodas drošībā un kurš pēc vecāka nāves uzņemsies bērna ikdienas aprūpi.

Sociālie darbinieki apsekoja  cietušo un bojāgājušo tuvinieku dzīvesvietas, īpaši pievēršot uzmanību  ģimenēm ar bērniem, personām ar garīga rakstura traucējumiem, un bojā gājušo personu vecākiem – pensionāriem. Tuviniekiem sniedza informācija par iespējamo palīdzību un pieņēma iesniegumus pabalstiem, sniedza palīdzību dokumentu noformēšanas un apbedīšanas jautājumu risināšanā.

Apsekojot dzīvesvietas, vienai ģimenei bija nepieciešama palīdzība bērna pieskatīšana tajā laikā, kad mamma apmeklēja cietušo slimnīcā un ieradās Sociālajā dienestā, lai nokārtotu dokumentus. Rīgas Sociālā dienests piesaistīja nodibinājuma „Centrs Dardedze” Sargeņģeli, lai sniegtu atbalstu bērna pieskatīšanā.

Sociālā dienesta darbinieki atkārtoti ir apmeklējuši cietušos, kas atrodas slimnīcās, tāpat informējot par iespējamo palīdzību un pieņemot iesniegumus. Saņemti 2 iesniegumi par nepieciešamo psiholoģiskās palīdzības sniegšanu cietušajai sievietei un viņas bērnam.

Rīgas Sociālā dienesta rīcībā ir informācija par 35 bērniem, kuru vecāki cietuši vai gājuši bojā. 22 bērniem ir gājis bojā viens no vecākiem, vienam bērnam abi vecāki. Pavisam 15 ģimenes, kurās ir bērni,  ir  zaudējušas kādu no vecākiem.

Sociālie darbinieki apsekoja 19 ģimenes ar bērniem, kur kopējais bērnu skaits ir 30.

Pieci  bērni dzīvo ārpus Rīgas – dienests sazinājās ar to pašvaldību sociālajiem dienestiem, viens bērns dzīvo ārpus Latvijas.

Arī turpmāk Rīgas Sociālā dienesta darbinieki atkārtoti apmeklēs cietušo ģimenes, īpaši pievēršot uzmanību ģimenēm, kur ir vecāka gadagājuma cilvēki, kuri palikuši bez apgādnieka. Tiks nodrošināti mājas aprūpes un citi nepieciešamie pakalpojumi.

Karlīna Timofejeva/Foto: Mārtiņš Ziders

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību­