Dienas bilde: rīdziniekus mulsina LPSR karogs galvaspilsētas sirdī. FOTO
Vērmanes dārzā redzētais skats mulsina daudzus, tomēr liekus zemtekstus šajā Rīgas transporta vēstures apskatā nevajadzētu meklēt.
Sabiedrība
2016. gada 18. novembris, 09:53

Dienas bilde: rīdziniekus mulsina LPSR karogs galvaspilsētas sirdī. FOTO

Jauns.lv

Ikgadējais gaismas festivāls “Staro Rīga", šogad sācies 17.novembrī. Tā laikā Rīgā būs apskatāmi 42 gaismas objekti un vienā no tiem – milzīga Latvijas Padomju Sociālistiskās Republikas (LPSR) karoga projekcija, kuru rotā divi padomju laiku trolejbusi pašā Rīgas sirdī.

Projekcija fiksēta Vērmanes parkā. Fotogrāfija ievietota sociālajā tīklā Facebook, kur to asi kritizējuši daudzi portāla lietotāji. “Lai arī kas tas būtu, tas nav normāli. Skaidri redzama provokācija un nekas cits,” spriež Ģirts. Citi tikmēr pauž neticību, ka kas tāds varētu būt pamanāms Rīgas centrā un pauž neizpratni par dekorācijas konkrētā elementa izvēli.

Kāda ir dekorācijas doma?

Tikmēr atsevišķi komentētāji norāda uz lielā izmēra dekorācijas patieso kontekstu, proti, saskaņā ar gaismas festivāla “Staro Rīga” tīmekļa vietni, Vērmanes dārzā iecerēts parādīt Rīgā aizgājušās desmitgadēs sastopamos vēsturiskos transportlīdzekļus un bez šīs projekcijas esot arī attēli no citiem Latvijas vēstures periodiem. Taču vairāki lietotāji pauž neizpratni, vai tiešām padomju laiku sabiedriskā transporta atrādīšanai fonā nepieciešams milzīgs LPSR karogs. Projekta finansētāji, saskaņā ar Staroriga.lv ir Rīgas dome un Latvijas kultūras un izklaides pasākumu kalendārs Kaskurkad.lv.

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no Facebook, Nauris Garkaklis, Edijs Pālens/LETA