Latvijas futbola izlase FIFA rangā saglabājusi 116.vietu
Latvijas izlases rēķinā rangā pašlaik ir 272 punkti, kas ir tikpat, cik iepriekšējā rangā.
Futbols
2014. gada 16. janvāris, 12:27

Latvijas futbola izlase FIFA rangā saglabājusi 116.vietu

Jauns.lv

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā FIFA pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, saglabājusi 116.vietu.

Pirms diviem mēnešiem Latvija vēl ieņēma tās vēsturē visu laiku zemāko vietu FIFA rangā - 119.pozīciju, bet decembrī izdevās kāpums par trim pozīcijām.

Uz visu laiku zemāko vietu Latvija pirmo reizi atkrita aizvadītā gada jūnijā, kad piedzīvoja kritienu par deviņām pozīcijām. Vēl 2012.gada augustā Latvijas izlase rangā ieņēma 70.vietu.

Latvijas izlases rēķinā rangā pašlaik ir 272 punkti, kas ir tikpat, cik iepriekšējā rangā.

Kopš iepriekšējā ranga Latvijas izlase spēles nav aizvadījusi. Savukārt pirms tam tika aizvadīti divi mači, pārbaudes cīņā ar 0:3 viesos zaudējot Īrijas valstsvienībai, kā arī neoficiālā pārbaudes mačā viesos ar 1:0 uzvarot izlases bijušā galvenā trenera Gerija Džonsona vadīto Anglijas klubu Jovilas "Town".

Par vietu šomēnes rangā pakāpusies Igaunijas izlase, ieņemot 93.vietu, bet Lietuva noslīdējusi par pozīciju un nu ir 103.vietā.

No Eiropas izlasēm Latvija rangā apsteidz tikai Luksemburgu (122.vieta), Kipru (125.), Kazahstānu (128.), Maltu (130.), Lihtenšteinu (156.), Fēru salas (170.), Andoru (198.) un Sanmarīno (207.).

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. 2010.gada Pasaules kausa izcīņā un pēdējos divos Eiropas čempionātos uzvarējusī Spānija saglabājusi savu pirmo vietu, bet tai nemainīgi seko Vācija, Argentīna un Kolumbija. Piektā joprojām ir Portugāle, bet sestā nemainīgi ir Urugvaja.

Itālija ieņem septīto vietu, tai seko Šveice un Nīderlande, bet pirmo desmitnieku noslēdz Brazīlija.

Nākamais rangs tiks publicēts 13.februārī.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA