Citi sporta veidi
2014. gada 21. janvāris, 10:23

Ostapenko iekļūst Austrālijas atklātā čempionāta junioru turnīra trešajā kārtā

Jauns.lv

Latvijas jaunā tenisiste Aļona Ostapenko otrdien iekļuva Austrālijas atklātā tenisa čempionāta junioru vienspēļu un dubultspēļu turnīru trešajā kārtā.

Vienspēļu sacensībās ar sesto numuru izliktā 16 gadus vecā Latvijas tenisiste ar 7-6 (7:5), 6-2 pieveica francūzieti Margo Jerolimo, kura junioru rangā pašreiz ir 59.pozīcijā.

Ostapenko WTA vienspēļu rangā pieaugušajiem pašlaik ieņem 707.vietu, bet junioru rangā atrodas 14.pozīcijā.

Kā ziņots, vienspēļu sacensību pirmās kārtas mačā svētdien ar sesto numuru izliktā 16 gadus vecā Latvijas tenisiste ar rezultātu 6-1, 7-5 pieveica mājinieci Kailu Makfī.

Trešajā kārtā Latvijas sportistes pretiniece būs mājiniece Naikta Beinsa, kura junioru rangā šobrīd atrodas 69.vietā.

Tikmēr dubultspēļu turnīrā Ostapenko pārī ar ar britu sportisti Freju Kristiju ar rezultātu 6-4, 6-2 otrajā kārtā pieveica ar sesto numuru izliktās Kamonvanu Buajamu no Taizemes un Sāru Tomiču no Austrālijas.

Ostapenko WTA dubultspēļu rangā pieaugušajiem pašlaik ieņem 415.vietu, bet junioru apvienotajā rangā atrodas 14.pozīcijā.

Kā zināms, Ostapenko/Kristija pirmajā kārtā ar 6-2, 6-2 uzvarēja mājinieces Danielu Makintairu un Mišelu Pitsu.

Ceturtdaļfinalā Latvijas un Lielbritānijas dueta pretinieces būs ar pirmo numuru izliktās Anhelina Kaļiņina no Ukrainas un krieviete Jeļizaveta Kuļičkova.

Ostapenko Austrālijas atklātajā čempionātā piedalās jau trešo reizi. Pērn vienspēlēs tika sasniegts ceturtdaļfināls, bet dubultspēlēs neveiksme ciesta jau pirmajā kārtā.

LETA