Latvijas futbola izlase FIFA rangā pakāpusies uz 111.vietu
No Eiropas izlasēm Latvija rangā apsteidz tikai Luksemburgu, Kipru, Kazahstānu, Maltu, Lihtenšteinu, Fēru salas, Andoru un Sanmarīno.
Futbols
2014. gada 13. februāris, 12:50

Latvijas futbola izlase FIFA rangā pakāpusies uz 111.vietu

Jauns.lv

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā FIFA pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, pacēlusies par piecām pozīcijām un nu ieņem 111.vietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms trim mēnešiem Latvija vēl ieņēma tās vēsturē visu laiku zemāko vietu FIFA rangā - 119.pozīciju, bet decembrī izdevās kāpums par trim pozīcijām - uz 116.vietu.

Uz visu laiku zemāko vietu Latvija pirmo reizi atkrita aizvadītā gada jūnijā, kad piedzīvoja kritienu par deviņām pozīcijām. Vēl 2012.gada augustā Latvijas izlase rangā ieņēma 70.vietu.

Latvijas izlases rēķinā rangā pašlaik ir 282 punkti, kas ir par desmit vairāk nekā pirms mēneša.

Kopš iepriekšējā ranga Latvijas izlase spēles nav aizvadījusi. Savukārt pirms tam tika aizvadīti divi mači, pārbaudes cīņā ar 0:3 viesos zaudējot Īrijas valstsvienībai, kā arī neoficiālā pārbaudes mačā viesos ar 1:0 uzvarot izlases bijušā galvenā trenera Gerija Džonsona vadīto Anglijas klubu Jovilas "Town".

Par divām vietām šomēnes rangā pakāpusies Igaunijas izlase, ieņemot 91.vietu, bet Lietuva pakāpusies par pozīciju un nu ir 102.vietā.

No Eiropas izlasēm Latvija rangā apsteidz tikai Luksemburgu (120.vieta), Kipru (122.), Kazahstānu (128.), Maltu (131.), Lihtenšteinu (150.), Fēru salas (172.), Andoru (198.) un Sanmarīno (207.).

Ranga pirmajā trijniekā izmaiņas nav notikušas - pirmā joprojām ir Spānija, kurai seko Vācija un Argentīna. Uz ceturto vietu pakāpusies Portugāle, nobīdot Kolumbiju uz piekto pozīciju. Sestajā vietā tagad atrodas Šveice, bet septītā ir Urugvaja. Astoto pozīciju tikmēr ieņem Itālija, bet Brazīlija nu atrodas devītajā vietā, kam seko Nīderlande.

Kā zināms, Latvijas izlasei 5.martā gaidāma pārbaudes spēle pret Maķedoniju.

Nākamais rangs tiks publicēts 13.martā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA