Girgensons un "Sabres" sezonu noslēdz ar zaudējumu.VIDEO
Zemgus Girgensons bija izpelnījies pildīt "Sabres" kapteiņa asistenta pienākumus.
Hokejs
2014. gada 14. aprīlis, 10:35

Girgensons un "Sabres" sezonu noslēdz ar zaudējumu.VIDEO

Jauns.lv

Ar septīto zaudējumu pēc kārtas dalību šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā svētdien noslēdza latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda, kamēr Tampabejas "Lightning" komanda ar latviešu vārtsargu Kristeru Gudļevski uz rezervistu soliņa tika pie panākuma un nodrošināja sev mājas spēļu priekšrocības gaidāmajā Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā.

"Sabres" savā laukumā ar 3:4 (1:0, 1:1, 1:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Ņujorkas "Islanders" komandai. Pēdējās 20 spēlēs "Sabres" komanda izcīnīja vien divas uzvaras.

Šajā spēlē mājinieku vārtus sargāja 23 gadus vecajais Konors Knaps, kurš šosezon bija devies laukumā trijās dažādās Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandās un karjerā aizvadījis tikai deviņus mačus Amerikas Hokeja līgā (AHL), atvairot 22 no 25 metieniem. Knaps jau iepriekšējā mačā kļuva par devīto vārtsargu, kuru "Sabres" komanda šosezon pieteikusi spēlei, sasniedzot jaunu līgas rekordu. Tāpat viņš kļuva par sesto vārtu vīru, kurš izgājis laukumā.

Girgensons šoreiz uz ledus pavadīja 20 minūtes un 14 sekundes, veicot trīs metienus pa vārtiem, izpildot četrus spēka paņēmienus, uzvarot trijos no astoņiem iemetieniem un paliekot ar neitrālu lietderības koeficientu. Viņš mača gaitā pildīja komandas kapteiņa asistenta pienākumus.

Mača gaitā "Sabres" pa reizei nenosargāja divu un vienu vārtu pārsvaru, bet pēcspēles metienu sērijā viesi bija pārāki ar 1:0.

Girgensons, kurš izlaida gandrīz visu martu ķermeņa apakšējās daļas savainojuma dēļ, šīs sezonas 70 spēlēs guva astoņus vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -6.

"Sabres" ar 52 punktiem 82 spēlēs jau labu laiku bija garantējusi ne tikai pēdējo, astoto, vietu Atlantijas divīzijā, bet arī pēdējo pozīciju Austrumu konferencē un visā līgā. No visas līgas priekšpēdējās komandas Bufalo vienība atpalika par 14 punktiem.

Paredzams, ka pēc regulārās sezonas Girgensons un arī galvenais treneris Teds Nolans pievienosies Latvijas izlasei, lai palīdzētu gatavoties maijā gaidāmajam pasaules čempionātam.

Bufalo "Sabres" un Ņujorkas "Islanders" Mača labākās epizodes - video:

Savukārt "Lightning" komanda izbraukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Vašingtonas klubu "Capitals". Viesu vārtus šoreiz sargāja zviedrs Andešs Linbēks, atvairot visus 18 metienus un kļūstot par spēles pirmo zvaigzni, bet Gudļevskis atradās uz rezervistu soliņa.

Pirms tam piektdien Gudļevskis savā NHL debijas mačā atvairīja 36 no 38 pretinieku metieniem un kļuva par cīņas spožāko zvaigzni. Latvietis tādējādi kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā uzspēlējis NHL, Amerikas Hokeja līgā (AHL), Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) un olimpiskajās spēlēs.

Vienības pamatvārtsargs Bens Bišops pašlaik ir savainots. Ja viņš nevarēs palīdzēt komandai līdz ar pirmajām Stenlija kausa izcīņas spēlēm, visdrīzāk tieši Gudļevskis būs Linbēka.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Lightning" ar 101 punktu 82 spēlēs saglabājusi otro vietu, apsteidzot Monreālas "Canadiens". Tieši šīs divas komandas savā starpā tiksies Stenlija kausa pirmajā kārtā, bet Tampabejas klubam būs mājas spēļu priekšrocības.

Tampabejas "Lightning" un Vašingtonas "Capitals" mača labākās epizodes - video:

Kā zināms, iepriekšējā vasarā Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās "Lightning" komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu. Gudļevskis kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes. Savukārt tagad viņš kļuvis par trešo vārtsargu, kurš spēlējis NHL, jo iepriekš bez Irbes to bija paveicis arī Pēteris Skudra.

Gaidāmajā Stenlija kausa izcīņā Austrumu konferences pirmās kārtas pāros tiksies Bostonas "Bruins" un Detroitas "Red Wings", "Lightning" un "Canadiens", Pitsburgas "Penguins" un Kolumbusas "Blue Jackets", kā arī Ņujorkas "Rangers" un Filadelfijas "Flyers" komandas. Savukārt Rietumu konferences pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā būs Kolorado "Avalanche" un Minesotas "Wild", Sentluisas "Blues" un Čikāgas "Blackhawks", Anaheimas "Ducks" un Dalasas "Stars", kā arī Sanhosē "Sharks" un Losandželosas "Kings" spēkošanās.

"Lightning" un "Canadiens" sērijas pirmā spēle trešdien notiks Tampabejā.

LETA/Foto: AFP/LETA