Hokejs
2014. gada 29. aprīlis, 17:12

Latvijas hokeja čempionātā plāno atgriezties komanda no Liepājas

Jauns.lv

Nākamās sezonas Latvijas hokeja čempionātā plāno atgriezties meistarkomanda no Liepājas, vēsta laikraksts "Kurzemes Vārds".

Aizvadītajā sezonā pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas Liepāja valsts virslīgas čempionātā nebija pārstāvēta, bet pilsētas komandas startēja vien jauniešu sacensībās.

"Komandām pilnībā esam mainījuši nosaukumu un Latvijas čempionātā startējam kā Liepājas Sporta spēļu skola (LSSS). Visi puikas spēlē jaunajās formās un trenējas iesildīšanās kreklos. Tas darbs ir paveikts," citēts LSSS direktors Arturs Košeļevs.

No "Liepājas metalurga" hokeja skolas iepriekšējā treneru kolektīva Liepājā ir palikuši pieci speciālisti - Aleksandrs Cicurskis, Igors Lebedevs, Maksims Bogdanovs, Nikolajs Siļčonoks un Toms Strauss. Savukārt LSSS, kas kopš gada sākuma apsaimnieko arī hokeja laukus, ir piesaistījusi arī vārtsargu treneri Reini Repšu.

"Rudenī, kad bija dažādas runas, kad bija neziņa par to, kas notiks ar hokeju, bērni gāja prom, bet tagad vecākās grupas spēlētāji nāk atpakaļ. Ir atgriezušies spēlētāji no Moldovas komandas Kišiņevas "Platina", Somijas un Kanādas, kā arī no Lietuvas vienības Viļņas "Baltica". Atpakaļ ir daudzi, kas savulaik spēlēja "Liepājas metalurga" lielajā komandā," pašreizējo situāciju skaidro LSSS Hokeja nodaļas metodiķe Alise Strausa.

"Runas un darbi šajā virzienā notiek, turklāt diezgan intensīvi," darbības ar Latvijas hokeja virslīgas komandas atjaunošanu komentē Košeļevs. "To, ka rudenī Liepājā hokeja komanda būs, var teikt pilnīgi droši, bet vēl ir jautājums, kur tā spēlēs."

Jau iepriekš publiskajā telpā ir izskanējusi informācija par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" interesi sadarbībai ar Liepāju. Šis jautājums joprojām esot atklāts.

No aprīļa beigām līdz maija sākumam Liepājā tiek aizvadīta treniņnometne tiem bijušajiem "Liepājas metalurga" audzēkņiem un spēlētājiem, kuri varētu atgriezties Liepājā. Viņu vidū ir arī tādi hokejisti kā Māris Jučers, Edgars Siksna, Māris Diļevka un Pauls Hodzko.

LETA