Krievijai zaudējumi sastāvā. Pasaules čempionāts beidzies Loktionovam
Krievijas hokeja izlasei pēc pasaules čempionāta pirmajā spēlē gūtās traumas sacensībās vairs nepalīdzēs uzbrucējs Andrejs Loktionovs.

Krievijai zaudējumi sastāvā. Pasaules čempionāts beidzies Loktionovam

Jauns.lv

Krievijas hokeja izlasei pēc pasaules čempionāta pirmajā spēlē gūtās traumas sacensībās vairs nepalīdzēs uzbrucējs Andrejs Loktionovs, apstiprinājis vienības galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Krievijai zaudējumi sastāvā. Pasaules čempionāts b...

Piektdien notikušajā mačā Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas izlase ar 5:0 (3:0, 1:0, 1:0) sagrāva pērnā čempionāta finālisti Šveici, bet Loktionovs savainojuma dēļ laukumu pameta jau pirmajā trešdaļā un pēc tam nogādāts slimnīcā.

"Viņam čempionāts ir beidzies. Ļoti žēl, jo tas mums ir milzīgs zaudējums," Krievijas mediji citē Znaroku, kurš gan uzbrucēja gūtās traumas raksturu nekomentēja. "Kāda gan nozīme, kas viņam ir par diagnozi, ja čempionātā viņš vairs nespēlēs."

Krievijas izlases nometnes sniegtā informācija liecina, ka hokejists guvis pleca traumu.

Šīs sezonas gaitā 23 gadus vecais uzbrucējs spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubos Ņūdžersijas "Devils" un Karolīnas "Hurricanes", 68 mačos gūstot septiņus vārtus un veicot 15 rezultatīvas piespēles.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Komandām, kuras grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Austrija un Slovēnija, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā, bet pēdējos četros čempionātos labākais sasniegums ir desmitā vieta, kas iegūta 2012.gadā, bet pērn valstsvienība turnīru noslēdza 11.pozīcijā.

Pēdējos četros čempionātos allaž bijis cits uzvarētājs. Ja 2010.gadā par čempioniem kļuva čehi, tad 2011. un 2012.gadā triumfēja attiecīgi Somija un Krievija, bet pērn zeltu ieguva Zviedrija.

Čempionāta noslēgumā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā lems par 2018.gada pasaules čempionāta norises vietu, uz ko pretendē Latvija un Dānija.

LETA/Foto: EPA/LETA