Gulbis Francijas atklāto čempionātu sāks ar maču pret poli Kubotu
Ernests Gulbis Francijas atklātajā čempionātā startēs jau astoto reizi.
Citi sporta veidi
2014. gada 23. maijs, 14:57

Gulbis Francijas atklāto čempionātu sāks ar maču pret poli Kubotu

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis gada otro "Grand Slam" turnīru Francijas atklāto čempionātu sāks ar maču pret Lukašu Kubotu no Polijas.

Gulbis šobrīd pasaules rangā ieņem 19.vietu un sacensībās izlikts ar 18.numuru, tāpēc pirmajās divās kārtās nevar tikties ar citiem izliktajiem spēlētājiem. Savukārt Kubots pasaules rangā atrodams 66.vietā.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā tikušies divas reizes, Gulbim tiekot pie divām uzvarām. Otro no panākumiem latvietis izcīnīja šī gada sākumā Dohas turnīrā, kad bija pārāks ar 6-2, 4-6, 6-3.

Gulbis Francijas atklātajā čempionātā startēs jau astoto reizi. Jau 2008.gadā Gulbis aizkļuva līdz sacensību ceturtdaļfinālam, kurā vien saspringtā trīs setu cīņā piekāpās Novākam Džokovičam, pārējās reizēs viņš nav ticis tālāk par otro kārtu.

Pērn Gulbis otrās kārtas cīņā ar 7-6 (7:5), 4-6, 6-7 (4:7), 2-6 piekāpās francūzim Gaelam Monfisam.

Otrajā kārtā Gulbja un Kubota dueļa uzvarētājs tiksies ar francūzi Žiljēnu Beneto vai kādu no kvalifikācijas veiksminiekiem.

Pamatturnīra izspēle sāksies svētdien.

Paredzams, ka sieviešu dubultspēļu sacensībās Latviju pārstāvēs Līga Dekmeijere, junioru turnīrā startēs Aļona Ostapenko, bet sieviešu vienspēlēs jau dalību noslēgusi Diāna Marcinkēviča, kura cieta smagu neveiksmi kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā.

Vīru turnīra galvenais favorīts, astoņkārtējais sacensību čempions Rafaels Nadals no Spānijas, kurš izlikts ar pirmo numuru, sacensības sāks ar maču pret amerikāņu veterānu Robiju Džinepri.

27 gadus vecais spānis šajā turnīrā 60 spēlēs ticis pie 59 uzvarām, vienīgo zaudējumu piedzīvojot 2009.gadā pret zviedru Robinu Sēderlingu. Kopš tā laika Nadals atkal uzvarējis četrus gadus pēc kārtas.

Tomēr šosezon Nadals uz māla seguma piedzīvojis jau trīs zaudējumus, kas ir lielākais skaits viņa karjerā, tāpēc nopietni uz titulu varētu pretendēt arī ar otro numuru izliktais serbs Novāks Džokovičs, kurš pirmajā kārtā tiksies ar portugāli Žuau Sousu.

Nadalam ceturtdaļfinālā potenciāli sagaidāms duelis ar savu tautieti Davidu Ferreru, kurš nesen spēja viņu pieveikt, bet pusfinālā varētu gaidīt šveicietis Stans Vavrinka vai brits Endijs Marejs.

Savukārt Džokovičam trešajā kārtā iespējams tiksies ar horvātu Marinu Čiliču, pēc tam iespējams duelis ar kanādieti Milošu Raoniču. Savukārt pusfinālam viņam pretī varētu stāties šveicietis Rodžers Federers, kurš uzvarēja 2009.gada sacensībās, ja viņš, iespējams, pārvarēs Tomāša Berdiha pretestību ceturtdaļfinālā.

Tikmēr dāmu sacensībās ar pirmo numuru izliktā pērnā gada uzvarētāja Serēna Viljamsa pirmajā kārtā spēkosies ar jauno francūzieti Alizē Limu, bet trešajā kārtā viņai iespējams samērot spēkus ar savu vecāko māsu Venusu, kura gan pērn šajā turnīrā izkrita jau pēc pirmā mača.

Tikmēr ceturtdaļfinālā iespējams abu pērno finālistu duelis, jo Serēnai Viljamsai pretī varētu stāties krieviete Marija Šarapova, kura šoreiz izlikta ar septīto numuru. Savukārt potenciālās WTA ranga līderes pretinieces pusfinālā ir poliete Agņeška Radvaņska, kurai viņa zaudēja 2012.gada Vimbldonas finālā, vai vāciete Angelika Kerbere.

Savukārt ar otro numuru izlikta 2011.gada sacensību čempione Na Li no Ķīnas, kura turnīru sāks ar Kristīnu Mladenoviču no Francijas. Ceturtdaļfinālā viņai iespējams tikties ar serbu veterāni Jeļenu Jankoviču, bet pusfinālā - čehieti Petru Kvitovu vai uzlecošo rumāņu zvaigzni Simonu Halepu.

LETA/Foto: EPA/LETA