Stenlija kausam būs jauns īpašnieks. "Kings" aizraujošā spēlē uzvar "Blackhawks". VIDEO
Losandželosas "Kings" hokejisti līksmo par uzvaru.
Hokejs
2014. gada 2. jūnijs, 09:52

Stenlija kausam būs jauns īpašnieks. "Kings" aizraujošā spēlē uzvar "Blackhawks". VIDEO

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausam šosezon būs jauns īpašnieks, jo Rietumu konferences finālsērijā svētdien zaudējumu piedzīvoja pašreizējie līgas čempioni Čikāgas "Blackhawks", kas atzina Losandželosas "Kings" komandas pārākumu.

Sērijas izšķirošajā, septītajā, spēlē 2012.gada čempioni "Kings" tika pie uzvaras izbraukumā, pagarinājumā esot pārāki ar 5:4 (2:3, 1:1, 1:0, 1:0) un sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-3.

Līdz spēles astotajai minūtei "Blackhawks" komanda izvirzījās vadībā ar 2:0, bet vēl pirmās trešdaļas turpinājumā "Kings" panāca neizšķirtu. Vien 12 sekundes pēc viesu komandas otrajiem gūtajiem vārtiem Čikāgas klubs atkal pārņēma vadību, bet otrajā trešdaļā uz "Kings" trešajiem gūtajiem vārtiem laukuma saimnieki atbildēja ar vēl vienu precīzu raidījumu, trešdaļas priekšpēdējā minūtē panākot vadību ar 4:3. Trešās trešdaļas 13.minūtē "Kings" vienība trešo reizi panāca neizšķirtu, bet uzvaru nodrošināja pagarinājuma sestajā minūtē, kad izcēlās Aleks Martiness.

"Blackhawks" komandas labā divus vārtus guva Patriks Šārps, kas viņam ļāva kļūt par mača otro spožāko zvaigzni, bet pirmās zvaigznes titulu ieguva Martiness. Trešās zvaigznes gods "Kings" vienības uzbrucējam Dastinam Braunam, kurš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Šīs sērijas gaitā "Blackhawks" komanda bija izvirzījusies vadībā ar 1-0, bet tad "Kings" guva trīs uzvaras pēc kārtas. Čikāgas klubs gan spēja no sezonas beigām divreiz paglābties, panākot neizšķirtu 3-3.

"Kings" komanda kļuvusi par pirmo līgas vēsturē, kas vienā izslēgšanas turnīrā trīs reizes tikusi līdz septītajai spēlei, bet tajā allaž uzvarējusi, turklāt vienmēr paveikusi to izbraukumā. Pirmajā kārtā pret Sanhosē "Sharks" komanda atspēlējās no rezultāta 0-3, bet otrajā kārtā pret Anaheimas "Ducks" - no rezultāta 2-3.

Abas komandas šajā pašā turnīra posmā tikās arī pērn, kad sērijā ar 4-1 pārāks bija Čikāgas klubs.

"Kings" komanda Stenlija kausu vienīgo reizi izcīnīja 2012.gadā, bet pirms tam finālā spēlēja arī 1993.gadā.

Iepriekš pēc 20 gadu pārtraukuma Stenlija kausa finālu sasniedza Ņujorkas "Rangers" hokejisti.

Finālsērijas pirmā spēle trešdien notiks Losandželosā.


LETA/Foto: AFP/LETA