Dereks Fišers beidz basketbolista karjeru un kļūst par Ņujorkas "Knicks" galveno treneri
Dereks Fišers NBA kopumā aizvadījis 18 sezonas.
Basketbols
2014. gada 10. jūnijs, 11:13

Dereks Fišers beidz basketbolista karjeru un kļūst par Ņujorkas "Knicks" galveno treneri

Jauns.lv

Par jauno Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" galveno treneri kļūs Dereks Fišers, kurš līdz ar to pielicis punktu ilgajai basketbolista karjerai.

Pats klubs pagaidām gan šo informāciju nav oficiāli apstiprinājis, tomēr otrdien šajā jautājumā sasaucis preses konferenci. Par Fišera kļūšanu par komandas jauno galveno treneri vēsta virkne vietējo mediju.

Pašlaik 39 gadus vecais Fišers tikko Oklahomasitijas "Thunder" komandas rindās noslēdza savu 18.sezonu NBA. Iepriekš viņš karjeras laikā pašreizējā "Knicks" kluba prezidenta Fila Džeksona vadībā spēlēja Losandželosas klubā "Lakers", ar kuru piecas reizes kļuva par NBA čempionu.

Iepriekš jūnijā Džeksons saņēma naudas sodu par Fišera vervēšanu. Džeksonam nācies šķirties no 25 000 dolāru (18 000 eiro), jo viņš Fišeru publiski izvirzīja par vienu no "Knicks" galvenā trenera amata kandidātiem, kamēr pašam basketbolistam vēl bija spēkā līgums ar "Thunder".

Šovasar aizsargs kļūtu par neierobežotu brīvo aģentu, lai arī plaši bija zināms, ka šī viņam ir pēdējā sezona NBA kā spēlētājam. Iepriekš "Knicks" vadībai neizdevās vienoties ar Stīvu Keru, kurš izvēlējās kļūt par Goldensteitas "Warriors" komandas jauno galveno treneri.

Fišers karjeras laikā spēlējis arī "Warriors", Jūtas "Jazz" un Dalasas "Mavericks" komandās, piedaloties 1287 regulārā čempionāta spēlēs un 259 izslēgšanas turnīra mačos. Pēdējais rādītājs ir NBA rekords. Tāpat viņš aktīvi darbojies NBA Spēlētāju asociācijā.

Aprīļa izskaņā "Knicks" paziņoja par līgumsaistību pārtraukšanu ar vienības galveno treneri Maiku Vūdsonu, jo komanda nespēja sasniegt NBA izslēgšanas spēles.

LETA/Foto: AFP/LETA