Slavenais spānis Kontadors pēc kritiena spiests izstāties no "Tour de France"
Pēc piedzīvotā Kontadors nespēja valdīt asaras par neveiksmi.
Citi sporta veidi

Slavenais spānis Kontadors pēc kritiena spiests izstāties no "Tour de France"

Jauns.lv

Slavenais riteņbraucējs spānis Alverto Kontadors no "Tinkoff-Saxo" komandas pirmdien pēc piedzīvota kritiena izstājās no prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France".

Slavenais spānis Kontadors pēc kritiena spiests iz...

Divkārtējais "Tour de France" čempions Kontadors kritienu piedzīvoja kalnainajā desmitajā posmā, un pēc tā viņam bija nepieciešama ilgstoša medicīniska palīdzība, lai apārstētu cietušo ceļgalu.

Tāpat 31 gadu vecajam spānim bija vajadzīga velosipēda un apavu maiņa, lai varētu atsākt piedalīties sacensībās. Pēc šīs neveiksmes viņš peletonam bija zaudējis jau gandrīz četras minūtes. Turpinājumā trīs Kontadora komandas biedri atpalika no pārējiem, lai palīdzētu beigās palikušajam spānim atgūt savu tempu.

Tiesa, zaudēto nebija iespējams atgūt, un Kontadors nolēma izstāties no šī gada "Tour de France" velobrauciena. Pēc piedzīvotā viņš nespēja valdīt asaras par neveiksmi.

Kontadors pēc deviņiem veiktiem posmiem "Tour de France" kopvērtējumā ieņēma devīto vietu. Viņš ir 2007. un 2009.gada sacensību čempions.

Spāņa izstāšanās nozīmē, ka šī gada velobraucienā vairs nav palicis neviens iepriekšējo gadu sacensību čempions.

Līdz ar to spānis kļuvis jau par trešo augstākā kaluma riteņbraucēju, kurš izstājies no šīm sacensībām. Kā vēstīts, pagājušā gada "Tour de France" čempions brits Kristofers Frūme ("Sky") pēc piedzīvota kritiena sacensību piektajā posmā arī bija spiests izstāties no sacīkstēm.

Kā ziņots, sacensību pirmajā posmā pēc kritiena izstājās arī otra lielā britu cerība - Marks Kavendišs no "Omega Pharma - Quick-Step" komandas.

"Tour de France" velobrauciens risināsies līdz 27.jūlijam, sacīkstēm startējot Lielbritānijas pilsētā Līdsā, bet noslēdzoties Parīzē. Prestižās sacīkstes šogad risināsies 101.reizi.

LETA, AFP/ Foto: AFP/LETA